...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Društvo

Letnja škola Festivala pomirenja

19.04.2024.

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20. do 22. juna u Novom Sadu. Letnja škola biće održana u formatu radionica na engleskom jeziku u toku prepodneva (od 10 do 14h) dok će javni događaji biti organizovani u popodnevnim satima (od 16 do 21h). 

.

Foto: kulturanova.org

Neke od tema o kojima će biti reči na radionicama su uloga nauke u izgradnji mira, govor mržnje i sloboda govora, stvaranje prostora za inkluzivnu memoriju i glasovi manjina. Imaćete priliku da prisustvujete i pozorišnim predstavama, muzičkim koncertima i drugim umetničkim događajima.

Za letnju školu mogu da se prijave mladi koji imaju između 18 i 30 godina, a dolaze iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije. Iz svake regije  biće odabrano po tri kandidata. Znanje engleskog jezika kandidata mora biti dovoljno za aktivno učešće u radionicama. Takođe, od polaznika se očekuje da budu radoznali, otvorenog uma, da cene raznolikost, da budu voljni da uče o stvarnostima drugih, motivisani da nauče i primene stečene kompetencije, zainteresovani za izgradnju mira, za ljudska prava, za istorijski revizionizam, strategije pomirenja, projekte izgradnje mira. 

Prethodno učešće u sličnim aktivnostima ili aktivno učešće u omladinskim i zajedničkim projektima nije presudno. Takođe se očekuje da polaznici učestvuju u javnim aktivnostima tokom Festivala pomirenja. Rok za prijavu je 1. maj, a formular za prijavu možete pronaći ovde.

Festival podržava Regionalni kancelarij za saradnju mladih - RYCO, Vlada Švajcarske, unutar projekta "Kultura za demokratiju", koji je podržan od strane Hartefakt Fonda i ForumaZFD.

A. K.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Letnja škola za mlade aktiviste

Institut za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT) poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u Petoj letnjoj školi društvene…

.

Iskoristi leto da naučiš više o marketingu

Ukoliko vas zanima marketing i volite da tumačite brojeve i dajete im smisao, Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje…

.

Besplatne letnje škole u Berlinu, Parizu i Oslu

Studenti Univerziteta u Beogradu mogu da se prijave i besplatno učestvuju  na pet različitih letnjih škola unutar Circle U. alijanse.

.

Prijavi se za letnju školu mašinskog učenja u Petnici

Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju studente da se prijave za učešće u internacionalnoj letnjoj školi…

.

Prijave za Letnju školu za mlade u Prištini

Organizacija za mlade "Balkans, let’s get up!" raspisala je poziv za učešće u Letnjoj školi posvećenoj društvenim promenama, namenjenoj mladima…

.

Zoom vebinar: Iskustva i saveti profesora za buduće nastavnike

Vbinaru za studente pod nazivom “Posle faksa biću… nastavnik” biće održan u sredu 29. maja od 15 časova na Zoom…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo