...
TRENUTNO14:00 - 15:00ŠpacirBećar

Društvo

Konkurs za praksu po meri

17.01.2024.

Svi zainteresovani mladi sa invaliditetom sa teritorije Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Zrenjanina i Šapca mogu da se prijave na konkurs za “Praksu po meri” koji je otvoren do 25. januara 2024. godine. Radna praksa se realizuje u okviru projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom zajedno sa partnerima, sa ciljem unapređenja učešća osoba sa invaliditetom na tržištu rada i jačanja njihove ekonomske nezavisnosti.

.

Foto: Press

Cilj ovog programa je unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom putem sticanja novih znanja i veština, a poziv je upućen motivisanim mladima do 35 godina, koji imaju želju da uče kroz plaćenu praksu. 

Program se realizuje tokom februara i marta 2024. godine, a tokom dvomesečne prakse, Forum mladih sa invaliditetom će podržati praktikante pokrivanjem troškova prevoza i toplog obroka. Prijavom na konkurs, zainteresovani će dobiti šansu da pohađaju praksu kod nekih od čak 28 vodećih kompanija i poslodavaca u Srbiji.

Zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem formulara i slanjem na adresu activitymanager@fmi.rs sa nazivom “Prijava za radnu praksu”, do četvrtka, 25. januara 2024.


Kompletne opise pojedinačnih praktikantskih pozicija, kao i prijavni formular možete pronaći na sajtu Foruma mladih sa invaliditetom. Jedan kandidat može da se prijavi za dve pozicije, a odabrani kandidati će, pre početka pohađanja prakse, početkom februara proći pripremnu online radionicu u organizaciji Foruma mladih sa invaliditetom.

A.K.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Radna praksa za mlade sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom poziva sve zainteresovane mlade sa invaliditetom sa teritorije Beograda, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Šapca…

.

Poslodavci radije plaćaju kazne nego što zapošljavaju osobe sa invaliditetom

Da li znate da je 3. decembra Međunarodni dan osoba sa invaliditetom? Tog dana se pokreću razne teme u vezi…

.

Studentske radne prakse korak do zaposlenja

Povodom završetka Univerzitetskog programa profesionalne prakse studenata Univerziteta u Novom Sadu održana je dodela sertifikata. Program prakse u Skupštini Autonomne…

.

Ništa nije strašno osim što je sve strašno

Moderno doba naviklo nas je da se sve menja kao na traci i da za mnoge bitne stvari prosto nemamo…

.

Srpsko-francuski razgovor o senzacionalizmu i tabloidima

Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa lokalnim i regionalnim partnerima, organizuje ciklus srpsko-francuskih razgovora i debata o medijima. Prva…

.

Kako je globalno zagrevanje napalo moje prvo izletište

Ovo je priča o Obedskoj bari. Na 40 kilometara od Beograda, u starom toku reke Save tu žive brojne ptičje…

  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Jump Around
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo