...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo

Kako izbeći odlaganje obaveza

23.05.2018.

Radionica za srednjoškolce i studente "Sve što možeš danas, ostavi za sutra" biće održana u četvrtak 24. maja u 19 časova u prostorijama Udruženja Fokus, na adresi Narodnog Fronta 85.

.

Delovanje po principu "što možeš danas, ostavi za sutra" praćeno je iracionalnom idejom da će odložene obaveze sutradan biti manje neprijatne. Voditelj radionice, psiholog Jovana Trbojević, ukazaće na razloge koji dovode do odlaganja radnih zadataka i pružiće strategije za izlazak iz tog začaranog kruga, u psihologiji poznatog pod imenom prokrastinacija.

Odlaganje obaveza u određenoj meri sasvim je uobičajena pojava, ali može postati problem kada ugrožava funkcionisanje individue. Može biti posledica neusvojenih radnih navika ili drugih psiholoških problema, usled čega se mogu pojaviti i osećaji anksioznosti i krivice.

Jovana Trbojević bavi se problemima motivacije, učenja i razvojne krize. Učešće na radionici je besplatno, ali je potrebno da se prijavite putem mejla na adresu pokrenisepromenise@gmail.com. Učesnici će proći kroz iskustveni rad i dobiće materijal sa radionice.

Radionica je deo programa za mlade nazvanog "Pokreni se – Promeni se", koji obuhvata različita predavanja, tribine i mentorski program.

J. G. 

Možda te još zanima:

.

Sedam stvari koje možeš da radiš dok prokrastiniraš

Znaš li ko su neopevani heroji? Ljudi koji zaista ustanu ujutro i odu na trčanje. Oni koji se jave kad…

.

Ta prljava reč: prokrastinacija

Prokrastinacija je ponašanje koje karakteriše odlaganje obaveza za kasnije. Počinje onom blagom, da kažemo uobičajenom, kada nalazimo razne izgovore da…

.

Procatinator za lepše dane na internetu

Ukoliko volite da prokrastinirate, ovaj put vam nećemo pomoći da se rešite te navike, već ćemo vam pokazati sajt uz…

.

Prokrastiniraj na najgluplji mogući način

Znaš one divne dane kad je napolju sve sivo i kad ti se ne izlazi iz kreveta. Ili one još…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo