...
TRENUTNO22:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

Gde u Novom Sadu dočekati Novu godinu?

30.12.2021.

Za razliku od prethodnih godina kada su Novosađani i Novosađanke Novu godinu dočekivali na Trgu slobode, ovog puta će biti drugačije. Novi Sad u novu 2022. ulazi kao evropska prestonica kulture, pa su organizatori odlučili da za proslavu pripreme nešto nezaboravno. Doček je pomeren u gradić u Petrovaradinu, a glavna manifestacija biće "Tesla – svetlosna galerija" u okviru koje nas očekuje zanimljiv kulturno-umetnički i muzički program.

.

foto: visitns.rs

Mlada novosadska koreografkinja Staša Kukić u podgrađu Petrovaradinske tvrđave izvešće performans u kome će sa 11 plesača predstaviti tri različita segmenta Teslinog života. Pre zvanične ceremonije otvaranja "Tesla – svetlosna galerija", na Keju žrtava racije u 20.20 biće odigrana interaktivna pozorišna predstava "Tesla, izumetnik". Režiju je radio Nebojša Bradić po romanu Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama".

Nakon toga sledi povratak na centralni deo dešavanja, u Petrovaradin, gde će od 21 čas biti otvorena izložba "Tesla – svetlosna galerija". Kako najavljuju organizatori, most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza, koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostvarene snove.

teslagalerija png

Deo izložbe "Tesla - svetlosna galerija", foto: EPK

Posle kulturno-umetničkog dela na redu je muzički program koji startuje od 22h. Nekoliko izvođača će se vremenski preklopiti, s obzirom na to da nas očekuju glavna, velika i mala scena, pa se morate odlučiti koga želite da slušate, a možete i da miksujete. Muzički deo će otvoriti DJ Dark Angel (glavna scena), Elektro Guzzi (velika scena) i Kanda, Kodža i Nebojša (mala scena). U 23.15 će na glavnoj sceni nastup početi Noise Destruction, u 23.30 na maloj Đorđe Miljenović, dok će na velikoj sceni u 23.45 nastupiti Nipplepeople.

Ako je ovo za vas previše formalno i zvanično i ako tražite nešto alternativnije, bez brige. Novi Sad je pun lokala gde možete da odete i nezaboravno se provedete u najluđoj noći u godini. Za dnevnu žurku možete da odete u Shamrock gde će muziku puštati DJ Nikad kao Bane. KC Lab i Taproom organizuju i dnevnu žurku i doček. U Labu vas očekuje muzika koja je obeležila prethodnih 50 i više godina (Dance / Pop / Disco / Funk / RnB / Rock / Hip Hop / Latino + Čola kao poseban žanr). Za muziku su zaduženi Zharulja, Shoobz, Beathoven i El Wise. Očekuju vas piće dobrodošlice, bakini kolači i pite. U Taproomu će DJ Zupany biti zadužen da zakuva atmosferu, a nakon njega dolazi DJ A:Cortex iz Kontakt ekipe da kompletira ceo događaj.

nipplepeople png

Nipplepeople nastupa u gradiću od 23.45, foto: Noizz.rs

Pored toga, naravno, tu je i novogodišnje izdanje Green Love festivala koje će biti održano na Novosadskom sajmu. Za muziku biti zaduženi Petar Dundov, Miloš Vujović i Ranchatek koji će vas sprovesti kroz magiju novogodišnje večeri. Ako uzmete dvodnevnu kartu, tu možete proslaviti i reprizu uz Metodi Hristova, Leu Dobričić i Katalinu.

Za one kojima ni to nije dovoljno, tu je Domček 2022 u domu B-612. Program je jednostavan i obećava - od 21 do 01 Guilty pleasure, od 01 do 03 Afere.

Došlo je vreme da se pozdravimo sa 2021. godinom. Prošla je uglavnom u znaku korone, pa nam stoga i neće baš nedostajati. U novu, 2022. ulazimo sa nadom da će se situacija popraviti. Budimo optimistični i odgovorni. Želimo vam lep proved u najluđoj noći u godini.

S.R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Oradio vam želi srećnu Novu godinu!

Laknulo nam je kada se 2021. konačno završila. Verujemo da će ova 2022. biti puno bolja i pozitivnija, a to…

.

Nedeljni vodič od 27. decembra do 2. januara

U novogodišnju nedelju ulazimo sa dosta zanimljivih događaja, pa se spremite da u 2022. godinu uđete u vrhunskom raspoloženju. Detaljniju…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. januara

Praznici, hrana, piće, detoks i zanimljivi događaji...

.

Dnevne novogodišnje žurke sve popularnije

Novi Sad će u novogodišnjoj noći imati program koji bi trebalo da imponuje ukusu većine, bar se tome nadaju organizatori…

.

O radio ti pomaže da odabereš novogodišnje poklone

Pošto znamo da novac nije merilo ljubavi niti osnova svega, tako ni odlazak u kupovinu poklona nije jedino rešenje.

.

Dosta mladih se vratilo u Srbiju, ne samo zbog pandemije

U periodu od oktobra 2020. do oktobra prošle godine, oko 40 hiljada mladih se iz inostranstva vratilo u Srbiju, pokazuju…

  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 IN teen
  • 22:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo