...
TRENUTNO11:00 - 12:00ŠpacirBećar

Društvo / Aktivizam

Uspešna akcija za malog Konstantina

31.05.2015.

Ovog vikenda održana je humanitarna akcija "Igračkom do osmeha" na Baby Exit-u na Petrovaradinskoj tvrđavi, u kojoj je sakupljeno oko 55.000 dinara za malog Konstantina Jankovića obolelog od cerebralne paralize.

.

Udruženje građana "Novi Sad ima srce" još jednom je opravdalo svoj naziv. Oni su u saradnji sa omladinskom organizacijom "Relay" prikupili impozantan broj polovnih igračaka i na Baby Exit-u ih ponudili roditeljima i deci, uz skromnu nadoknadu. Prikupljena suma namenjena je za pomoć Konstantinu Jankoviću, mališanu čije lečenje iziskuje sumu novca koju njegova majka nema.

igracke01 jpg

Akcija je prvobitno planirana za prethodni vikend, ali budući da je najavljeno izazito loše vreme, te je i sam Baby Exit odložen, igračke su 30. maja izložene zainteresovanim posetiocima dečijeg festivala.

igracke02 jpg

 

Ogromnu pomoć doniranjem igračaka pružili su, između ostalih, O.Š. “Vasa Stajić”, predškolske ustanove “Vendi”, “Švrća”, “Lane” i “Radosno detinjstvo”, kao i vlasnik lokala “Viribus”, čiji je prostor poslužio kao privremeno skladište.

igracke03 jpg

 Članovi Relay-a su iskoristilu priliku da zabave mališane pravljenjem velikih balona od sapunice.

igracke06 jpg

 Prikupljeni novac je neposredno posle završetka predat Konstantinovoj majci.

igracke07 jpg

Većina preostalog dela prikupljenih igračaka odneta je u Svratište za decu ulice, dok je jedan deo namenjen budućoj humanitarnoj akciji.

Sledeća u kojoj učestvuje Novi Sad ima srce zakazana je za subotu 6. juna, na inicijativu udruženja “Love your city”, a u planu je čišćenje smeća na Oficirskoj plaži.

Dragan Vukmirović

Možda te još zanima:

.

Čišćenja i vožnje biciklom povodom Dana planete

Međunarodni Dan planete Zemlje, 22. april, obeležava se različitim manifestacijama i akcijama koje imaju za cilj da skrenu pažnju građanima…

.

Posle snega ostaje smeće, očistimo ga zajedno

Svake godine, kada se sneg otopi, u gradu ostaju gomile smeća. Belina snega često prekrije sav nemar i građana i…

.

Dragoše, izvini

Danas želim da napišem koju reč o jednom detalju iz istorije Novog Sada, detalju koji nikako ne zaslužuje da padne…

.

Akcije koje su obeležile Novi Sad u 2015.

Borba za očuvanje zelenih površina, ekološke akcije, promocija zdravog života i borba za decu obolelu od raka su društvene akcije…

.

Novosađani uz akciju "Igračkom do osmeha"

Tropsko vreme ovog četvrtka nije bilo problem za humane ljude okupljene oko organizacije "Novi Sad ima srce" da  se pojave…

.

Bolji eseji za upis na koledž

Američki kutak započinje seriju radionica kojima želi da pruži podršku studentima i studentkinjama da se prijave na međunarodne univerzitete posebno…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 ŠpacirBećar
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo