...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Društvo / Aktivizam

Postani delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama

20.06.2022.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije od 2017. godine organizuje projekat "Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama“, koji obuhvata izbor dva omladinska delegata u Ujedinjenim nacijama i njihov aktivan rad tokom mandata od jedne godine.

.

Uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije uspostavljen je institucionalni okvir zvaničnog izbora mladih predstavnika i tokom prethodnih ciklusa stečena su iskustva za razvoj i održivost projekta u skladu sa relevantnim dokumentima UN i omladinske politike u Srbiji.

Partneri projekta su: Krovna organizacija mladih Srbije – KOMS, Nacionalna asocijacija kancelarija – NKZM za mlade i OPENS.

Izabrani mladi predstavnici Republike Srbije na zasedanjima u UN u koje su uključeni mladi, obavljaće ulogu na volonterskoj osnovi, a u službenim kontaktima zastupaće interese Srbije u UN i predstavljaće potrebe mladih u Srbiji. Status mladih delegata biće u nivou savetnika za pitanja mladih, a platformu će pripremati u konsultacijama sa subjektima omladinske politike i u dijalogu sa vršnjacima širom zemlje, kroz učešće na različitim događajima.

Cilj projekta je podsticanje uključivanja mladih u državnu omladinsku politiku i preuzimanje društvenih obaveza, preko izražavanja interesa mladih kroz ulogu omladinskog predstavnika u državnoj delegaciji u UN, kao i kontinuirano obučavanje novih mladih lidera za promene.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi od 19 do 27 godina, koji su državljani Republike Srbije, imaju aktivno znanje engleskog jezika, dobro poznavanje omladinske politike u Srbiji, poznavanje sistema Ujedinjenih nacija, prethodno iskustvo u omladinskom aktivizmu, ostvaren uspeh u obrazovanju i vannastavnim aktivnostima, kao i druga dostignuća značajna za program omladinskih delegata u UN.Prijavljivanje na javni konkurs je do 15. jula 2022. godine.

Proces odabira omladinskih delegata sastojaće se iz 3 faze: javni konkurs, testiranje najbolje rangiranih na osnovu aplikacija i intervjui za najuspešnije kandidate nakon testiranja. Proces izbora Omladinskih delegata je vrlo transparentan, jer je u sve tri faze uključeno više od 20 mladih i predstavnika institucija.

Više informacija možete videti na linku: www.unaserbia.rs/youth-delegate.

P.K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Četiri mačke na krovu dok u pozadini svira punk džez

Bend Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu. U bendu su Dragutin Šuković Šule (gitara/vokal), Marko Ramone Vanović…

.

Dokle god ne budemo jednaki a različiti, borba neće prestati

Međunarodni Dan žena, 8. mart, nije samo dan u kome se slave žene, čestita i praznuje, već je to dan…

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

EBRD ulaže u infrastrukturu mobilnih tornjeva u regionu

Kao deo svoje težnje za podrškom digitalnoj tranziciji na Zapadnom Balkanu, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pridružila se…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo