...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Obuka za lidere omladinskih razmena

05.10.2021.

Nakon uspešno obučenih više od deset generacija, Volonterski centar Vojvodine raspisuje poziv za novu generaciju polaznika obuke za lidere interkulturalnih omladinskih razmena. Ovaj dvanaesti ciklus otvoren je za učesnike iz Srbije, Francuske i Nemačke.

.

Program obuke i treninga za lidere interkulturalnih omladinskih razmena je sertifikovan od strane Nemačko-francuske kancelarije za mlade. Cilj je da se učesnici obuče i osnaže za planiranje, organizovanje i realizaciju interkulturalnih omladinskih razmena. Obuka se sastoji iz tri jednonedeljna modula koji će biti realizovani redom u Francuskoj, Srbiji i Nemačkoj. Namenjena je učesnicama i učesnicima, koji imaju iskustva sa omladinskim razmenama i/ili volonterskim kampovima, a prvenstveno onima koji su zainteresovani i motivisani da organizuju i vode interkulturalne omladinske razmene.

Tokom obuke učesnici će steći teorijska znanja i praktična iskustva u liderstvu, radu sa grupama, timskom radu, jezičkim animacijama, kulturi i interkulturalnom učenju, osmišljavanju programa omladinskih razmena, komunikaciji i finansiranju programa. 

Obuku realizuje Volonterski centar Vojvodine sa partnerskim organizacijama Interkulturelles Netzwerk iz Nemačke i Peuple et Culture iz Francuske. 

Obuka se sastoji iz tri modula, a budući učesnici i učesnice u obavezi su da učestvuju u sva tri dela obuke.

Svi učesnici koji uspešno završe čitav program obuke i urade praktični deo stiču pravo na sertifikat izdat od strane Nemačko-francuske kancelarije za mlade i time mogućnost da se nađu u javnoj bazi lidera omladinskih razmena, te će na taj način biti dostupni organizacijama koje traže lidere i žele da ih angažuju. 

U toku trajanja obuke učesnici imaju obezbeđen smeštaj, hranu, kao i sve neophodne materijale za rad. Putni troškovi učesnika će biti refundirani od strane organizatora. Učesnici iz Srbije plaćaju participaciju za učešće na treningu u iznosu od po 65€ za module u Francuskoj i Nemačkoj, i 50€ za modul u Srbiji. Potrebni troškovi testiranja na Covid pri polasku, tokom i pri povratku u Srbiju će takođe biti pokriveni od strane organizatora.

Svi zainteresovani mogu da se prijave tako što će poslati popunjen  prijavni formular na e-mail adresu konkurs@volontiraj.rs najkasnije do ponoći 10. oktobra.

Možda te još zanima:

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

.

Nove funkcije na instagramu

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa.…

.

Zoom kafica o kritičkom mišljenju

Nova Zum kafica, pod nazivom @Zastani – zapitaj se! 45 minuta o kritičkom mišljenju@ biće održana u utorak 26. oktobra…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo