...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

Nagradni konkurs 'Dobro došli u moju zemlju'

29.07.2021.

Đaci srednjih škola širom Srbije imaju priliku da učestvuju u nagradnom konkursu "Dobro došli u moju zemlju” i najkasnije do 15. oktobra pripreme i pošalju svoje kratke filmove, likovne radove, priče ili pesme čija tema je učešće izbeglica u našem društvu i njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu.

.

Autori tri najbolja rada u svakoj od navedenih kategorija osvojiće vredne nagrade, a posebna nagrada biće dodeljena učeniku/učenici koji ima status izbeglice, a učestvuje na konkursu.

Učesnici ovog kreativnog konkursa mogu dati svoje umetničko viđenje uključivanja izbeglica u naše društvo, ali i problema sa kojima se suočavaju i njihovog rešavanja, kao što su sloboda kretanja, pristup obrazovanju i tržištu rada, državnoj pomoći i drugim ljudskim pravima.

Svi zainteresovani mogu poslati radove na adresu: konkurs@vigimnazija.edu.rs ili sa naznakom "Za konkurs" na adresu: Šesta beogradska gimnazija, Milana Rakića 33, Beograd 11050.

Detaljnije informacije o kategorijama radova, načinu njihove prijave i ocenjivanja dostupne su naveb-sajtu UNHCR Srbija, na ovom linku: https://bit.ly/3hZStAx.

Konkurs organizuju Agencija UN za izbeglice (UNHCR), Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Šesta beogradska gimnazija.

Možda te još zanima:

.

Dođoši, welcome!

Pobeći od rata, od male sredine ili siromaštva. Ili naprosto doći, jer ti se ovo podneblje sviđa, jer je baš…

.

Konkurs za srednjoškolce “Dobrodošli u moju zemlju” o statusu izbeglica

UNHCR poziva srednjoškolce da učestvuju u nagradnom konkursu "Dobrodošli u moju zemlju" i pošalju svoje likovne radove, kratke filmove, pesme…

.

Dobrodošlica za izbeglice

Svake tri sekunde, neko je prisiljen da napusti svoj dom zbog sukoba ili progona. Među njima je više od 22…

.

Sećate se samo prijatelja, ne mesta iz kog ste

Povodom Međunarodnog dana migranata, koji obeležavamo 18. decembra, film "Između granica" biće emitovan u četvrtak od 20 časova u Kulturnom…

.

Večerom ruše granice!

Večera "Za istim stolom" je nesvakidašnji događaj na kom su se srednjoškolci iz Subotice i Šida i migranti sa Bliskog…

.

Novosađanka u svetskom omladinskom horu

Biti deo bilo koje selekcije i svojm kvalitetima ući u krug odabranih uvek je velika stvar, pogotovo kada je reč…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo