...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Društvo / Aktivizam

AIESEC: Dobra prilika za sticanje iskustva

24.05.2023.

AIESEC je jedna od najvećih međunarodnih studentskih organizacija, koja se bavi razvijanjem liderstva kod mladih, kroz volonterska i stručna iskustva u inostranstvu i različite projekte koje redovno organizuju.

.

Aktivni su u 106 zemalja sveta, a u Srbiji imaju ukupno osam kancelarija, od kojih je jedna i na Novosadskom univerzitetu. AIESEC redovno prima nove članove, a aktuelni konkurs za sve zainteresovane je otvoren do 31. maja, kaže član ove organizacije Nemanja Šimišić.

"Mandat u organizaciji traje šest meseci. Nakon toga dolaze novi članovi, a stari odlaze na druge pozicije. Cilj nam je da u organizaciju dovedemo nove ljude zbog ideja, drugačijeg načina razmišljanja... Dostupno je pet depratmana - marketing, dolazeće i odlazeće prakse, volonterske i stručne prakse i buisness development", objašnjava naš sagovornik.

Nakon prijave, kandidati prolaze kroz proces selekcije, koji je zamišeljen tako da potencijalne članove detaljno upozna sa strukturom cele organizacije i njenim fuknkcionisanjem. Ovo je idealna prilika da se uključite i postanete deo AIESEC programa koji podrazmevaju i prakse u inostranstvu kao što su Global Talent i Global Teacher pomoću kojih je veliki broj mladih iz Srbije jedan deo studiranja proveo u inostrnstvu. Takođe, veliki je broj onih koji su na taj način došli i u Srbiju i Novi Sad.

"Nama svakog leta i zime  dolaze praktikanti iz inostranstva iz različitih zemalja, poput Turske, Tunisa, Brazila, Grčke, Italije... Naši članovi uvek ostvare dobre odnose sa praktikantima i mnogi i posle toga ostanu u kontaktu. Ta prijateljstva nekada traju ceo život. One koji se sada priključe dočekaće i novi praktikanti koji dolaze u junu i julu", kaže članica AIESEC-a Tamara Gligorić.

aiesecnovisad2 png

Članstvo u AIESEC-u organizaciji je besplatno za sve koji pohađaju nastavu na nekom od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Osim parksi, članstvo u AIESEC-u podrazmeva i redovne timske sastanke koji se ordžavaju na nedeljnom nivou. Podred timskih, redovno se organizuju i sastanci svih članova novosadske kancelarije AIESEC-a, što je odlična prilika za druženje i upoznavanje novih ljudi.

Razgovor sa Tamarom i Nemanjom poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:

M. L.

Fotografije: AIESEC

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Jeftin studentski smeštaj kao sveti gral

Konkurs za dodelu studentskog smeštaja u Novom Sadu završen je za studente prve godine, a za ostale će trajati do…

.

Nauči sve što te zanima o HR sektoru

Ukoliko niste potpuno sigurni šta sve podrazumevaju poslovi u HR sektoru, ali vas inspiriše rad sa ljudima i vidite sebe kao…

.

Koja je tvoja NLB ideja

NLB Komercijalna banka poziva sve studente završne godine koji veruju da mogu da donesu pozitivne promene i žele da provere granice…

.

CSSAP program vodi studente računarskih nauka u Ameriku

Ukoliko studirate računarske nauke i želite da se usavršavate u inostranstvu, program CSSAP je prava stvar za vas. U pitanju…

.

Ove noge još uvek nisu male

U ovoj epizodi "Radio grafita" pričamo o studentskim protestima. 

.

Nagrađeni najbolji studentski radovi na festivalu "On the record"

Osmi međunarodni festival studenata novinarstva "On the record" održan je proteklog vikenda u zgradi Rektorata novosadskog univerziteta. Učesnici su bili…

  • 13:30 Tehnologija
  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo