...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Podcast

U kakvoj zemlji želim da živim: Gradnja prirodnim materijalima

27.02.2019. · 12:58

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

U Vojvodini su kuće od blata i slame ranije bile veoma česta pojava, dok takva gradnja nije zamenjena betonom i drugim veštačkim materijalima. Ipak, nakon što su se pokazali nedostaci industrijski proizvedenih materijala, poput građevinskog otpada, prirodni materijali polako doživljavaju svoju renesansu, te bismo mogli reći da u poslednjih nekoliko godina, paralelno sa širenjem ekološke svesti, raste broj onih koji se vraćaju tradicionalnim, prirodnim materijalima i tehnikama gradnje.

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim govorili smo o prednostima i manama izgradnje kuća od slame ili zemlje, o tome koliko nam je pripreme potrebno za takvu gradnju, ukoliko uopšte nemamo građevinskog iskustva i da li postoji razlika u ceni kada je u pitanju gradnja ciglom ili betonskim pločama u odnosu na izgradnju kuće od prirodnih materijala.

Naše sagovornice su dizajnerka permakulture Marina Krstić i specijalistkinja zemljane arhitekture Dragana Kojičić. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo