...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Podcast

Solidarnost je jedini spas za dostojanstven rad

01.05.2024. · 18:09

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Neke od prvaih asocijacija na prvi maj su odmor, roštiljanje, zabava, mamurluk koji će doći sutradan, priroda i provođenje vremena sa porodicom i prijateljima. Ako se vratimo unazad – ovom spisku možemo i moramo dodati i radnička prava, solidarnost iborbu za dostojanstven rad.

Prvi maj je proglašen Međunarodnim praznikom rada sa namerom da se obeleži sećanje na demonstracije radničkog pokreta 1886. godine, održane u Čikagu. Prvi maj je tu i kao podsetnik da borba nije gotova, da mnogi nemaju radna prava, niti dostojanstvene radne odnose.

Situacija je još teža, kada su u pitanju mladi. Nezadovoljstvo je vidljivo, usled činjenice da veliki broj mladih ne može da pronađe posao po osnovu ugovora o radu, što im ne omogućava da obezbede sebi adekvatan život i dostojanstven rad kada završe školovanje i stupe na tržište rada. 

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo