...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Podcast

Razumemo li se i bez reči?

07.12.2022. · 14:45

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Nije novina da je komunikacija slikom/videom odavno postala normalna, uobičajena i poželjna. Dokaz tome je i ekspanzija i popularnost TikTok-a, ali i video formata. Ono što je sve češća pojava sa brzinom razmene informacija koje su nam donele društvene mreže je i komuniciranje bez reči. Možemo da se razumemo bez i jednog slova upotrebljenog. Tu su emodžiji, gifovi, mimovi, stikeri, reakcije, lajkovi i mnogo šta drugo. Postavlja se pitanje koliko se zapravo razumemo i kakav je kvalitet komunikacije?

U osnovi komunikacije je razmena informacija između onog ko šalje i onog ko prima tu informaciju. Nekako se podrazumeva da nas taj neko sluša i razume i da je informaciju shvatio baš onako kako smo mi zamislili da se ona razume. Često to nije baš tako. Zaboravlja se na kontekst koji je vrlo važan, a koji može izostati u onlajn komunikaciji bez reči. 


  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo