...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Podcast

Kako se mladi informišu o vakcinaciji?

07.04.2021. · 11:12

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Prošlog aprila glavna tema je bio karantin, a ove godine u isto vreme to je vakcinacija. Iako smo se svi nadali da će se pandemija koronavirusa uskoro završiti, čini se da nikada kraja. Lekaraska struka apeluje na građane u celom svetu da se vakcinišu, ali izgleda da su neki drugi izvori, alternativni doktori, nepoverenje i strah nadjačali apele za vakcinacijom. U našoj zemlji, koja je jedna od retkih u kojoj vakcina može da se bira, ona se i dalje preispituje, a sumnja u pouzdanost vakcine nije izostala ni kod mladih. 

Podsetićemo da smo pričali sa studentima oko vakcinacije i većina naših ispitanika, kojih je bilo preko 200, je reklo da neće da se vakciniše. Neki čekaju da prođe još malo vremena, neki ne veruju vlasti ili Kriznom štabu, a neki ne veruju ni u virus. 

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo