...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Top 5 Retro PC Igara (do 2000)

13.03.2015.

Top 5 Retro PC Igara (do 2000) 

.

HALF LIFE /SIERRA 1998/

   Kada je Half-Life stigao na scenu bez prevelike pompe, prevrnuo je ceo svet kompjuterskih igara naopačke. Okrećući prema novom multi-player pristupu, adaptirala je tradicionalne koncepte međusobnog puškaranja. To je bio još jedan dokaz da smo u krivu kada smo mislili da nećemo videti ništa novo u svetu igara.

 top5igre1halflife jpg

PRINCE OF PERSIA /BRODERBOUND 1989/

   Akciona avantura Jordan Mechner-a odoleva zubu vremena zahvaljujući simpatičnoj animaciji i bezvremenskoj priči. Dvodimenzionalnim platformskim igrama odavno je odzvonilo na kompjuterima ali su zato pronašli svoj put na mobilne uređaje, pa je tako i sa ovim klasikom koji uvek čuči u krajičku mog smartfona.

 top5igre2prince gif

INDIANA JONES AND THE FATE OF ATLANTIS /LUCASARTS 1992/

   Bez premca najzabavnija avantura koju je LucasArts ikada stvorio. Filmična priča, zanimljivi dijalozi i dovitljive smicalice su me držale zakovanog pred kompjuterskim monitorom nedeljama, i pretvorile me u jednog od najpožrtvovanijih LucasArts fanova. Nedavno sam je sa mlađim generacijama ponovo odigrao i uverio se da kvalitet nema zamenu.

 top5igre3indy jpg

WARCRAFT II /BLIZZARD 1996/

   Blizzard je bila još relativno nepoznata kompanija kada je Warcrafta II sve to preko noći promenio. Strateška borba izmedju orka i ljudi otvorila je epski zaplet koji traje već 20 godina. Poboljšanja u odnosu na original dodala su novu dimenziju koja će ovaj brend odvesti u dalje transformacije, pretvarajući ga u najpoznatiju multiplayer igru u 21-veku.

 top5igre4warcraft jpg

DOOM /ID SOFTWARE 1993/

   Wolfenstein 3D je možda zvanično pokrenuo maniju pucnjava iz prvog lica ali za najveći broj gamera (i developera) Doom je bila prva prava ljubav i inspiracija. Ovo je ta igra koja je preobratila ljude koji nikad nisu prišli kompjuteru, da ulože svoje pare u blistavu 486-icu ne bi li uživali u malo kockastog masakra... Uprkos “2-ipo-D” grafici, Doom i dalje uspeva da proizvede Onaj osećaj u stomaku.

top5igre5doom jpg


Filip Vlatković

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo