...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Muzika

Saša 21 prvi put u Beogradu

24.11.2016.

U petak, 25. novembra u Beogradu prvi put nastupa pulski bend Saša 21. To je bend Saleta Verude (ex Kud Idijoti), postoje više od 10 godina i sviraju boogie-punk-rock.

Saša 21 nastupa u klubu Elektropionir, a Sale Veruda kaže da će svirati stvari sa prvog i za sada jedinog albuma "VD-i1" ali i neke nove pesme. 

.

"Mi smo u sred priprema za drugi album tako da će sutrašnji koncert biti predstavljanje kombinacija pjesama sa prvog albuma i biće dosta numera sa tog predstojećeg albuma", najavio je Sale za Oradio.

On kaže da njihove svirke počinju tačno u zakazano vreme i da bi trebalo da budete tamo ako želite da ih čujete.

"Ne čekamo nikoga, ne zavlačimo ljude koji su došli, respektiramo one koji su tu i ne čekamo one koji će možda doći. Znači, Elektropionir u 22:45" 

Muziku koju izvode Veruda naziva boogie-punk-rockom.

"Da sad ukucate u google boogie-punk-rock izbaciće vam- ništa, to čak ni google ne prepoznaje. To je nešto toliko novo da unutra nije ušao ni Saša 21. Mi smo pioniri toga, idejni začetnici toga pravca i vjerujem da će se to proširiti, pogotovo što mi više budemo svirali i mlađi klinci budu to videli. Siguran sam da će oponašati. Radi se o tome da je naš prvi album bio onako punk po starinski, jedan melodičan jednostavan punk od tri akorda. Međutim, u novim pesmama ima više boogie elemenata i onda kad mi sviramo to uživo nekako zvuči stvarno boogie-punk- rock. Koliko ja znam na domaćoj sceni ne postoji slični, a kamoli isti bend kao što smo mi i mislim da smo zaista unikat, to morate doći i čut. Mislim ne morate, ali eto preporučujem da dođete", kaže Saša.   

Dan nakon koncerta u Elektropioniru, Saša 21 nastupa u klubu "Buka pod Rumom" u Rumi, a u prvoj polovini sledeće godine možemo ih očekivati u Novom Sadu. Sale kaže da će do tada završiti album, pa će to biti povod za druženje. 

Karte za beogradski koncert možete kupiti po ceni od 500 dinara na Eventim prodajnim mestima.

A.K.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo