...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Prijavite se i zasvirajte na TAKT festu

02.08.2017.

Šesto Tradicionalno akustično kompozitorsko takmičenje – TAKT Festival održava se 26. i 27. avgusta u Kulturnom centru LAB, u Novom Sadu. Pravo učešća imaju muzički autori, pojedinci i grupe bez obzira na to odakle dolaze, a ograničenja nema ni u smislu muzičkog žanra koji izvode. Prijave traju do 10. avgusta, prijavni formular nalazi se na ovom linku, a prednost imaju učesnici mlađi od 35 godina.

.

TAKT festival je takmičarski festival koji promoviše autorsku, akustičnu muziku. Kako kažu iz Asocijacije Kulturanova, koja organizuje TAKT, neafirmisani izvođači često nemaju mogućnost da nastupaju na velikim festivalima i tako dopru do većeg broja slušalaca, te je cilj festivala da im pruži priliku da svoju muziku predstave publici i osvoje vrednu muzičku opremu.

Prvi dan festivala rezervisan je za kvalifikacije, a drugog dana održava se finale takmičenja. Bendovi koji uđu u finale dobiće i video zapise pesama koje budu izvodili. U sklopu festivala osmišljene su i radionice iz oblasti muzičke produkcije koje će voditi renomirani muzičari, ujedno i članovi žirija. 

Kulturni centar LAB nalazi se u Ulici doktora Hempta 2, a ulaz na festival je besplatan.

J. Z.

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo