...
TRENUTNO18:00 - 22:00Floating Sounds

Muzika

Nedeljni vodič od 25. do 31. jula

25.07.2022.

Kraj jula i lepo vreme donose nam dosta zanimljivih događaja na otvorenom i filmskih projekcija.   

.

Ponedeljak, 25. jul 

Film "Dželat" na ciklusu filmova posvećenom španskim mračnim komedijama u CK13. Film koji može da se posmatra kao kritika smrtne kazne, kao ismevanje kontradiktornosti sistema u vreme Frankove diktature, ali i kao, jednostavno, veoma zabavan film o čoveku koji nevoljno postaje dželat. Jedan od najcenjenijih filmova majstora komedije, Luisa Garsije Berlange. Početak je u 21 čas.

Utorak, 26. jul 

Film "Veži me!" na ciklusu filmova posvećenom španskim mračnim komedijama u CK13. Za one koji se osećaju romantično, film koji je lansirao holivudsku karijeru Antonija Banderasa. On igra momka koji je upravo pušten iz mentalne bolnice, i odlučuje da prva stvar koju će uraditi kao slobodan čovek bude kidnapovanje svoje omiljene glumice. Prepoznatljiv je stil režisera, Pedra Almodovara. Početak je u 21 čas.

Povodom 10. Letnje džez akademije, koju organizuje Kulturni centar Novog Sada, EPK i Muzička škola „Isidor Bajić“ u saradnji sa gradom Dortmundom i Akademijom Glenn Buschmann“, održava se finalno koncertno veče na paviljonu “Dunavsko more” na Štrandu. Početak je u 19 časova.

Sreda, 27. jul 

Film "Dan zveri" na ciklusu filmova posvećenom španskim mračnim komedijama u CK13. Film prati katoličkog sveštenika, zaljubljenika u blek metal i TV vidovnjaka, koji se udružuju u nameri da počine što je moguće više grehova, ne bi li sprečili rođenje Antihrista na sutrašnji Božić. Film Aleksa de la Iglesije, pun njegovog šokantnog smisla za humor. Početak je u 21 čas.

Četvrtak, 28. jul 

Buvljak uživo u Škripa Pub-u. U četvrtak deo humanitarnog buvljaka će biti izložen u najlepšem pasažu u gradu u Jevrejskoj broj 1, poznatijim kao Škripa pub. Imaćete priliku da, u zamenu za donaciju, odaberete poklon za sebe ili svoje drage osobe, upoznate se sa radom udruženja i volonterima i saznate na koje sve načine možete da pomognete. Početak je u 18 časova. 

Zeleni bioskop Slobodne zone i film "Zemlja meda" na Štrandu. Film o poslednjoj pčelarki u Evropi koja mora da sačuva svoje pčele i vrati prirodnu ravnotežu u Zemlju meda. Uvodni kadrovi filma su tako rustično raskošni da se na trenutak zapitate da li je zaista reč o dokumentarcu. Početak je u 21 čas.

Petak, 29. jul 

Zeleni bioskop Slobodne zone i film "Tajni život drveća" na Štrandu. Danas čitava planeta govori o životnoj sredini i ekologiji - ali često zaboravlja prvo da sasluša samu prirodu. Peter Voleben, autor bestselera Tajni život drveća, putuje sa jednog kontinenta na drugi da bi otkrio i opisao tajni svet šuma. Sudbina čoveka i njegovog opstanka na Zemlji je usko povezana sa dobrim zdravljem velikih šuma i vreme da se o njima brinemo je upravo sada. Početak je u 21 čas. 

Subota, 30. jul 

Ypsmael i Yvith nastupaju u CK13. Ypsmael je eksperimentalni muzički projekat baziran na elektroakustičnoj improvizaciji i kompoziciji u low tech maniru. Zvučni artefakti i estetizacija zvučne nesavršenosti su utkani u zvučnu masu instrumenata, ozvučenih objekata, terenskih snimaka, glasa i efekata. Yvith je eksperimentalni dream noise projekat inspirisan kombinovanjem organskih i sintetičkih zvukova. Predstavlja mešavinu teške industrije sa ambijentalnim podtonovima. Koristi DIY opremu i netradicionalne instrumente. Trenutna postava: Iva Niculović, Bojan Ožegović i Stribor Bihorac. Početak je u 21 čas, a ulaz u vidu donacije. 

Nedelja, 31. jul 

Dan za odmor i opuštanje uz Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. oktobra

Prva nedelja oktobra donosi nam mnogo zanimljivih i raznovrsnih događaja, tako da će svako moći da nađe nešto što mu…

.

Vredi pročitati "Moj muž"

Novosadska novinarka Danijela Andulajević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Moj muž" makedonske spisateljice Rumene Bužarovske. 

.

Nedeljni vodič od 26. septembra do 2. oktobra

Navikavanje na jesenji period može da bude teško i depresivno, ali tu je gomila zanimljivih događaja koji će vam pomoći…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. septembra

Došlo je vreme da se oprostimo od leta i dočekamo jesen koja nam stiže u petak, 23. septembra. Da lakše…

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. septembra

Sredina septembra donosi nam događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja.

.

Gubitak stečenih sloboda - problem celog sveta

Predstojećeg vikenda u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) počinje 49. izdanje Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra (Infant). Publika će u…

  • 17:30 Tehnologija
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Floating Sounds
  • 22:00 Music mix by Anja

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo