...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

"Lament" - novi singl benda Eleven

05.02.2018.

Šabački sastav Eleven objavio je svoj četvrti singl "Lament" sa predstojećeg albuma "Reči koje nešto znače" za izdavačku kuću Lampshade Media.

.

"Pesma je ukratko priča o povratku, zatvaranju kruga i vraćanju na mesto odakle smo sve počeli. Bez obzira na to gde smo i ko smo, svako može naći svoje mesto u ovim stihovima, tonovima i bezgraničnom prostoru prenesenog značenja", kaže basista benda Miki Stanković.

Produkcija izdanja je rađena u Zagrebu u LaBamba Studiju pod producentskom palicom Igora Pauka.

"Kroz video spot između ostalog pružamo ogromnu podršku za očuvanje zgrade bivšeg Doma JNA u Šapcu koja je bila na ivici prodaje i rušenja u prethodnom periodu. Projektovana je od strane doktora arhitekture, profesora Beogradskog univerziteta Vladimira Bjelikova, građena između 1960. i 1962", kažu članovi benda.

Svojim položajem u okviru parcele sa uređenim zelenilom, prostornom organizacijom, oblikovanjem, konstrukcijom, materijalima i detaljima, zgrada poseduje izuzetne arhitektonske, istorijske i društvene vrednosti u sredini u kojoj se nalazi.

"Dom JNA, kako navode svedoci toga doba, bila je najreprezentativnija kulturna ustanova u gradu. Trenutno je pod zaštitom države ali njena sudbina je i dalje neizvesna", navode članovi benda u saopštenju.

Možda te još zanima:

.

Artan Lili u petak u Lazinom Teletu

Posle više od godinu dana, bend Artan Lili će ponovo svirati u Novom Sadu. Na koncertu u pabu "Lazino tele",…

.

Pametne majice uskoro na vama

Današnja moderna odeća se pravi od raznih materijala koji omogućuju koži da diše a istovremeno je udobna i laka za…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo