...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Muzika

Jessie Ware 27. avgusta u Beogradu

24.08.2018.

Ženski zenzibilitet i osećaj za emociju koja je opet elegantno umotana u zvučni saten, najbolje može da se doživi uz pesme engleske pevačice Džesi Ver (Jessie Ware).  Za nekoliko dana, tačnijhe 27. avgusta ona će nastupiti u Beogradu, na Kalemegdanu.

.

Džesi Ver je rođena 15. oktobra 1984. u Londonu. Posle završenog koledža, tačnije mastera iz oblasti engleske književnosti, Džesi se oprobala i kao sportska novinarka radeći za poznati britanski tabliod The Daily Mirror. Ipak, želja za muzikom dovela ju je do profesionalnih angažmana, a svoj prvi ozbiljniji muzički korak napravila je kao pevačica pratećih vokala na koncertima engleskog kantautora Džeka Penjate.

Solo karijeru najavila je u oktobru 2011. singlom "Strangest Feeling" mada se ta kompozicija nije pojavila na značajnijim top listama. Već početkom naredne godine Džesi ima pesmu koja skreće pažnju širem auditorijumu, plesni i sofisticirani retro trans pod imenom "Running". 

Spot za pesmu "Running"

To je bio znak da je došao idealan momenat za izdavanje albuma prvenca. "Devotion" oficijelno izlazi 20.08.2012. a sa narednim singlom Džesi dolazi to toliko čekanih vrhova svih prestižnih top lista. Danas, nekoliko godinama kasnije možemo slobodno reći kako je upravo pesma "Wildest Moments" prava (ženska) himna, stala u nekoliko minuta tog krhkog popa.

Spot za pesmu "Wildest Moments"

Još veći uspeh stiže u oktobru 2014. kada Džesi realizuje svoj drugi album "Though Love". Istoimeni singl predstavlja autorku kao veoma zrelu osobu, spremnu da se javno suoči sa svim onim zahtevnim delovima ljubavne slagalice. Bez suvišne patetike i jeftinih osećanja iz ljubavnih vikend romana. Omot njenog novog albuma urađen je jednostavno, u crno-belom ugođaju što je dovoljna metafora za celu njegovu ogoljenu priču. 

Spot za pesmu "Though Love"

jw2 jpg

Studijski albumi: Devotion, Though Love i Glasshouse

Ipak, kada bi morala da se bira pesma njene karijere, autor ovog teksta sigurno bi se, iz prve, opredelio za kompoziciju "Say You Love Me". To je bio drugi singl sa gore pomenutog izdanja, a kao jedan od autora pesme potpisan je i Ed Sheeran.

Spot za pesmu "Say You Love Me" 

Naredne godine donele su joj zasluženu slavu i prepune koncertne dvorane, ali i uređenu porodičnu sliku (venčanje, rođenje ćerke...). Posle završenih turneja i prikladnog odmora, pred kraj 2017. pjavljuje se i njen treći, poslednji studijski album do sada, "Glasshouse". Sa dosta tamnijim nijansama, ovo izdanje ipak zadržava tu poletnost koju nosi svežina i jačina glasa Džesi Ver. Zrele godine se i te kako osete u pesmama, pre svega osećamo opijajuću ženstvenost pred se ne može ostati ravnodušan.

Spot za pesmu "Midnight"

Domaća publika imaće šansu da uđe u ovu elegantnu pop zonu već sledeće nedelje, tačnije 27. avgusta. Džesi Ver će u okviru trenutne turneje nastupiti u Beogradu, a to će biti šansa da paleti letnjih boja pridodate još jednu toplu nijansu.

jw1 jpg

Dušan Majkić

Možda te još zanima:

.

Poseban bis za Beograd!

Veče možda nije bilo pravo letnje, ali se svojom svežinom prefektno uklopilo u ženstvene pop melodije koje su krenule da…

.

EB posle Podgorice - Zagreb

Podgorica ponovo, 12.09.2014. bila centar lepe muzike zahvaljujući Electronic Beats Festivalu.

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo