...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Muzika

IWABO u Beogradu, ima zivota i posle festivala

18.07.2014.

Ko je mogao i pomisliti da ce u Beogradu ikada nastupiti hardcore, metalcore, eksperimental, dzzez, melodik… i sta sve već ne… bend Iwrestledabearonce. Iz dubine americkog andergraunda, oni su konačno krenuli I na svoju evropsku turneju, na kojoj su postali hedlajneri! Bilo je krajnje vreme.

.

IWABO će nastupiti u Beogradu u nedelju 20. jula u Domu omladine Beograda, a uz njih će svirati i “Texas in July”.
Ovo je jedan od onih bendova koji se baš i ne mogu skapirati na prvo slušanje, ali svako ko im da “second chanse”, pesmu koja mu je prodrmala mozak na neki veoma čudan način pokuša da posluša ponovo i pogleda njihove video radove na YouTube i ostalim mrežama, neće se pokajati što im je posvetio vreme. IWBO je bend kojim dominira energična devojka Courtney La Plante, koja peva sve – od melodičnih refrena falsetom, pa do vrištanja i growla, glasom koji je svojstven nekim grmaljima od muškarčina. Takva je i muzika, veoma kontroverzna kao i sama Cortney, koji izgleda kao devojčica i nikada ne biste očekivali da će iz tog malenog, slatkog stvorenja da izadje takav vrisak. Ista stvar je i sa melodijama. U jednom momentu su to teski harcore rifovi, pa metalske solaze, a onda se desava prelazak na neki melodični pank, pa cak i dzez?
Ovaj bend je do sada nastupao kao predgrupa bendovima kao što su Dillinger Escape Plan, August Burns Red, All Shall Perish, Enter Shikari, Horse The Band, a ovo im je prva evropska turneja. Na njoj promovišu svoj novi album “Late For Nothing”, koji im je četvrto i do sad najslušanije izdanje, pise na Last.Fm o IWABO.
Da ovakav nadasve čudan i prelep bend dobaci do Srbije i da kod nas ima fanova koji se na eventu na Facebooku konačno pronalaze i oduševljeni su što čuju da se glas o njima proširio, bila je misterija. Sad je jasno da se kod nas ipak sluša kvalitet, bez obzira i kada je tamo negde daleko u Kaliforniji.
Cena ulaznice za koncert još uvek je 1.800 dinara, a onaj ko se odluči da ih čuje, jer ima I zašto, neka ih kupi što pre, jer se na dan koncerta cena dize na 2.000.

Lep provod! 

Maja Ledjenac

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo