...
TRENUTNO16:45 - 17:00Tehnologija

Muzika

Herz za više dobrog ritma u životu

09.03.2016.

HERZ je novi bend/projekat na domaćoj muzičkoj sceni. Iza ovog imena stoji Aleksandar Šišić, basista sa bogatim iskustvom na domaćoj sceni, koga znamo po radu sa brojnim bendovima (Autopark, Lula Mae, Ventolin, Kristali). Ovih dana razdraganim spotom promovišu svoj prvi singl "Running".

.

Aleksandar je za O radio ispričao da je pre dve godine odlučio da okupi par prijatelja i da neke ideje koje je skupljao u poslednje vreme realizuje kao sopstveni projekat. Objašnjavajući naziv HERZ, on kaže da to zapravo predstavlja pitanje koje svako sebi često postavlja.

"Imaš li herca/hrabrosti da uradiš neke stvari u životu i da ostvariš deo nekih snova? HERZ još znači i srce, a srce ritam, a ritam/groove je ritam sekcija, čija je bas gitara član. Osnovna ideja je da pesme budu pune ritma uz koji se po želji i potrebi može slobodno igrati, skakati, pevati, pokrenuti sebe i druge... Tako je malo dobrog ritma, a previše kontra ritma u našim životima i muzici", priča Aleksandar.

herz iz spota

Pre nekoliko dana na njihovom youtube kanalu pojavio se veoma zanimljiv i veseo spot. O ideji za spot Šišić kaže:

"Ideja za ovaj spot bi trebalo da bude ohrabrenje ljudima, da, ako imaju dobar ritam, slobodno igraju. Tj. da imaju slobodan pokret, gde god da su u prostoru ili vremenu. Imaj HERZ-a da budeš slobodan, da budeš u ritmu".

Po njegovim rečima, spot je snimljen "gerila metodom snimaj i beži ili đuskaj i beži", sem završnog dela koji je snimljen u napuštenoj fabrici Beogradske sećerane koja se nalazi u okviru KPGT-a. Reditelj i direktor fotografije bio je Siniša Grahovac.

Pored Šišića, bend čine Daniel Jovanović (klavijature, ex Lula Mae), Dušan Šijak (gitara), Dejan Utvar (bubanj, ex Partibrejkers, Del arno bend, Kazna za uši) i par gostiju: Jovan Šatrić - Joca (bubanj na numeri Running), Milan Prokop (klavijature). Producent je bio Saša Jankovic (The Cure, Paul Weller, Darkwood dub, Eyesburn)

Pogledajte spot za pesmu "Running"

 

Beata Kovač

Možda te još zanima:

.

Srčani gruv!

Beogradski pop bend Herz postoji više od dve godine i za to vreme nam je otkrio svoj sofisticirani identitet kroz…

.

Vredi pročitati: Of walking in ice

Christopher Paul Stelling je autentičan američki trubadur, koji putuje da bi svirao i peva da bi putovao. Nastupio na Gradić…

.

Novi spot Bjork snimljen u njenim ustima!

Björk je na sajtu Dazed predstavila novi spot sa ovogodišnjeg albuma "Vulnicura". Ona se udružila sa londonskim rediteljem Jesse Kandom za…

.

Novi spot Otmičara

Grupa Oružjem Protivu Otmičara objavila je novi spot za pesmu "Vrati mi snove".

.

Chvrches objavili novi spot

Škotski bend Chvrches objavio je video spot za pesmu "Empty Threat". To je poslednji singl ovog benda koji se nalazi…

.

Hladno pivo izbacilo spot za "Mojoj majici"

Bend Hladno pivo premijerno je predstavio spot za pesmu "Mojoj majici“.  Aktuelni album Hladnog piva, "Dani zatvorenih vrata", koji je…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Tehnologija
  • 17:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo