...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Filmski završetak 2022. godine

27.12.2022.

Šlagvort - bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, povešće sve zainteresovane 30. decembra u Pozorišnom klubu "Trema" u noć punu čuvenih hitova iz legendarnih filmskih ostvarenja među kojima su Džejms Bond, Nacionalna klasa, Kosa, Mi nismo anđeli i drugi.

.

foto: Nada Balkana

"Ono što nas izdvaja kao bend je što smo većinom glumci, koji rade zajedno, druže se i vole filmsku muziku. Svi sviramo ili pevamo, pa smo odlučili da spojimo lepo i korisno i oformimo bend, koji će imati veze sa našim poslom a to je gluma, pozorište i film. Tako da smo se odlučili za filmsku muziku", objašnjava Aleksa Ilić, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Muzika iz filmova i serija nije samo zabava - saundtrekovi su ono o čemu se priča, a neretko su pojedini hitovi poznatiji od samih filmova za koji su snimljeni. Da li bi recimo filmovi Kventina Tarantina bili toliko upečatljivi da nemaju odličnu muzičku podlogu - teško, tvrde glumci.

"Spoj filma i muzike me je privukao bendu. Kao glumac interpretiram pesme na glumački način, kao kad pristupam ulogama. Ne znam za mnogo bendova filmske muzike, a ovakav bend ima potencijal i privlačan publici, jer je žanrovski raznovrstan", objašnjava Danilo Milovanović, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

slagvort1 foto nada balkana png

foto: Nada Balkana

Koncert u klubu Trema, počinje u petak, 30. decembra od 22 sata, a ulaznice se mogu pronaći u Gigstix prodajnoj mreži, kao i na sajtu gigstix.com.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Online radionica za maturante "Zajedno protiv treme"

Univerzitet u Beogradu poziva maturante koji će konkurisati za upis na fakultete u njegovom sastavu da prisustvuju radionici pod nazivom…

.

Kako pronaći motivaciju za učenje?

Mladi se danas sve češće susreću sa poteškoćama pri učenju. Prenatrpani rasporedi, puno predispitnih i ispitnih obaveza na fakultetu. Sve…

.

Kako da prevaziđete tremu

Da li vam se desilo da treba da govorite pred grupom ljudi, pa ste se "zaledili" zbog treme? Mi na…

.

18. Art trema fest Ruma

18. Art trema fest Ruma "Trema u martu“ , traje do 29. marta. Na festivalu se predstavljaju autorski projekti i predstave…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo