.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Muzika / Festivali

Zlatna pravila za izbegavanje gužve

02.07.2019.

U gužvi niko ne uživa. Loša vest je da nas gužva svakako očekuje kada je Exit u pitanju. Malo bolja vest jeste to što smo vam spremili savete kako što bolje taj haos da izbegnete.

.

Prvi korak do ogromnog haosa jeste vreme pre samog odlaska na Tvrđavu. U teoriji, rečenica Zameni vaučer za narukvicu zvuči vrlo jednostavno.

U praksi to podrazumeva panično traženje mesta na kome se menjaju vaučeri, a potom i čekanje satima u redu dok nam sunce prži moždane vijuge. PR Exit festivala Daniela Piperčević objasnila je kako da nabavimo narukvice uz što manje muke.

"I ove godine to će biti moguće na tri lokacije: u centru grada preko puta SNP-a, zatim u kampu na Štrandu i u parku u Petrovaradinu, kod Lovotursa. Radno vreme ovih zamenskih mesta možete uvek pogledati na našem sajtu. Moj savet za izbegavanje gužve jeste da već danas požurite i zamenite svoje vaučere za narukvicu, jer nam je do festivala ostalo još vrlo malo", rekla je Daniela.

exitzamena jpg

Taman kada pomislimo da je prepreka u vidu gužve koja nas deli od đuskanja na Tvrđavi prevaziđena – nađemo se na ulazu na festival. Naravno opet u redu, ovaj put iza ljudi koji su u rančeve potrpali gomilu bespotrebnih stvari, koje im obezbeđenje naravno vadi iz torbe.

Jedna redovna kontrola rančeva tako se pretvara u još malo čekanja po paklu od vremena. Iako skoro svi znamo šta smemo da unesemo a šta ne, nije na odmet ponoviti još jednom. Daniela je tu sa pouzdanim informacijama.

"Rančevi smeju da se unose na festival, ali morate paziti na veličinu. Ne smeju biti preveliki, otprilike, školski ranac je maksimalna veličina. Šeširi i kape, upaljači, mobilni telefoni, tablet uređaji, naočare za sunce i mali kišobrani mogu da se unesu", kaže Daniela.

Ona je dodala da fotoaparati i kamere mogu da se unesu isključivo uz zvaničnu press akreditaciju. Za svaki slučaj, nabrojala je i stvari koje na festival ne možete poneti sa sobom.

exitsummer jpg

"Stvari koje nikako ne možete da unesete jesu flaše i konzerve, hrana i piće kupljeni izvan granica festivala, go pro kamere, veliki kišobrani, štapovi za selfi i dronovi. Ono što je posebno bitno da znaju devojke, ne mogu da se unesu dezodoransi i parfemi", objašnjava Daniela.

Još jedna od stvari koja svima zadaje mučninu preko leta jeste gradski prevoz. Niko više nije siguran da li je gore čekanje na 40 stepeni ili pak, kada dočekamo autoubus pa gužva od standardnih 40 napravi 80 stepeni. JGSP "Novi Sad" i ove godine organizuje prevoz za posetioce festivala. Uz izmene na redovnim linijama uvode se i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave. Detaljne informacije možete pronaći ovde.

Ništa od ovih otežavajućih okolnosti ipak ne može da nam pokvari festivalsko raspoloženje. Uz malo strpljenja i organizovanosti, čekaju vas četiri dana bez nervoze i odličan provod.

foto: Exit

Miljana Milekić

.
Ako ste mislili da je festivalima došao kraj i da možete da odmorite do naredne sezone, grdno ste se prevarili. Počinje OPENS distrikt…
.
U okviru ovogodišnjeg festivala Uličnih svirača, uspešno se predstavio i projekat Danube streamwaves koji je na jednom mestu okupio…
.
U okviru četvrte po redu, završne, manifestacije Danube Streamwaves koja se po drugi put održala u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?