...
TRENUTNO15:00 - 15:40Leto na O radiju

Muzika / Festivali

Summer3p slavi petnaesti rođendan

19.07.2017.

I ove godine, kao i prethodnih ­­14, Palić će biti domaćin Summer3p festivala. Od 20. do 23. jula na Termalnom bazenu i muškom štrandu biće održan još jedan odličan festival elektronske muzike.

.

Summer3p festival organizovanje prvi put 2003. godine sa ciljem da pokrene omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave mladima i to uspešno radi već petnaest godina. Činjenica da se glavna bina festivala nalazi na prostoru termalnog bazena je jedan od ključnih činilaca njegove popularnosti, dok prostor muškog štranda predstavlja idealnu lokaciju za nemuzičke sadržaje. Jedan od organizatora festivala, Oliver Tomić, kaže da su za ovu godinu pripremili nešto posebno.

"Ove godine slavimo petnaesti rođendan, a da se ne postidimo za petnaesti rođendan, zaista smo pripremili jedan bogat program. Sedam stranih izvođača stiže na Palić, što do sada nismo imali. Biće to jedna mala Meka izvođača sa strane što se tiče elektronske muzike", najavljuje Oliver za Oradio.

Program počinje u četvrtak kada nastupaju Hibrid (BiH) i Andrologic (Hrvatska). U petak je headliner Eric Sneo (Nemačka) koji će izvesti live performance na elektronskim bubnjevima, a iste večeri nastupaće i Ilija Đoković koji je trenutno jedan od najtraženijih srpskih DJ-eva. U subotu iz Severne Irske na Palić stiže dvojac Loco & Jam, kao i Robin Futaki, rezident Sing Singa iz Mađarske. Sve to uz podršku najjačih subotičkih DJ-eva.

Dobar muzički program se podrazumeva, a dnevni program ga prati u stopu. Oliver kaže da su i ove godine odlučili da u nedelju uvedu dodatni, porodični dan.

"Prošle godine smo pokrenuli projekat u projektu, neku vrstu sinergije generacija od tri do 103 godine. I još jedna ideja nas je vodila, a to je da postoje ljudi koji su pre 12, 13, 14 i 15 godina dolazili na Summer3p, oni možda više ne dolaze, ali dolaze njihova deca koja sad imaju 18, 19 godina. I onda smo mi odlučili da ih spojimo u jednom danu i da za sve napravimo ponešto, pa smo tu uveli i bake i deke", kaže naš sagovornik. 

Prošle godine je na porodičnom danu bilo više od 1.000 ljudi. Dnevni program postoji i svih ostalih dana, ali kako Oliver kaže, njegova kruna stiže u nedelju. Biće organizovane izložbe, koncerti klasične muzike, radionica pravljenja instrumenata, fitnes programi, kao i posebni programi za decu.

"U samom prostoru Summer 3p festivala biće jedan veliki deo sa Festivala 9 u Beogradu. Sa njima smo od početka zbratimljeni, što se kaže, od samog njihovog osnivanja, dolaze nam dva kamiona njihovih skulptura koje ćemo rasporediti u prostor. Dolaze i umetnici sa Festivala 9, tako da ćemo se družiti i biće to jedna sinergija dva festivala. Zaista smo se potrudili da ovaj petnaesti rođendan ne bude sramežljiv, da se ne stidimo i da tu bude za svakoga po nešto", dodaje Oliver

Cena karte za sve dane festivala u pretprodaji košta 999 dinara. Na samom ulazu karte za prvo veče koštaće 349 dinara, za drugo 449 dinara, treći dan je 549 dinara, dok karte za porodični dan staju 199 dinara ili tri prazne limenke koje ćete na ulazu ubaciti u skulpturu ribe i ući besplatno. Informacije o prodajnim mestima u Subotici možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.

A. K.

Možda te još zanima:

.

Harizma je uvek presudna

Časopisi, bilbordi za hotele, avio kompanije, uber i zubne ordinacije, a od pre nekoliko godina Ju Tjub i društvene mreže,…

.

Novi igrač donosi nove odnose na tržištu muzike

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) od nedavno je dostupan u svim zemljama Balkana i bivše Jugoslavije. "Sada korisnici mogu da…

.

Dizajner nije samo "par ruku"

Verujem da svako od nas želi da ima komad odeće ili neku stvar koju niko drugi nema, što bi se…

.

Vredi pročitati: Fotografija od ideje do realizacije

Višnja Šešum (Milić) je devojka koja je pre nekoliko godina odlučila da izađe iz velike korporativne mašine i krene putem…

.

Fotografisanje nije samo "klik"

Višnja Šešum (Milić) je devojka koja je pre nekoliko godina odlučila da izađe iz velike korporativne mašine i krene putem za…

.

Antistres bojanke u pravi čas

Ako ste pod stresom i treba vam nešto da se opustite, psiholozi preporučuju bojanke za odrasle. Možete ih naći u…

  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 16:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo