...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Slačala: Nas zanimaju stvari od kulturnog uticaja

06.07.2016.

Uoči koncerta na ovogodišnjem Regionalnom sajmu omladinskog turizma Youth Fair u Novom Sadu, frontmen grupe Artan Lili Bojan Slačala je nakon tonske probe odvojio par minuta za O radio. U intervjuu koji je emitovan uživo na našem Facebook page-u, Slačala je rekao da nas čeka uzbudljivo veče.

"Prvi put smo novosadskom glavnom trgu nakon prošlogodišnjeg nastupa. Bina je odlična i posle tonske probe mogu reći da sve gruva! Ove godine smo došli sa više pesama, biće tu dobar komad sa drugog albuma i neizostavni hitovi sa prvog. To je dobro uhodana šema", najavio je Slačala.

.

On je najavio i da novu ploču benda Artan Lili možemo očekivati sredinom sledeće godine, kada materijal bude kompletiran, jer ovaj bend je poznat po tome da uživa u radu na svakom tonu svojih pesama i tako će ih lagano raditi i ovog puta, jednu po jednu.

"Uživamo mi, a nadam se i publika. Album je lep dok se čeka", dodao je on.

Ovog leta bend će se pojaviti na mnogim festivalima, a prema Bojanovim rečima, on bi svakako voleo da ih je dočekala bina i onih velikih, svetskog glasa, kao što je na primer Coachella. "Voleo bih da i naša publika može da ode na takav događaj i da vidi sve to. Ja se nadam da će Exit i svi ovi naši lokalni i regionalni festivali poraditi na tome da, pored loših imena koje konstantno dovlače ovamo i preplaćuju ih, obrate pažnju i na neke druge stvari, kao i na popularizaciju domaćeg zvuka, koji je sjajan i nikad bolji. Mislim da domaći bendovi zaslužuju taj odnos rame uz rame sa mnogim svetskim bendovima. To je moja poruka organizatorima, ali ko njih šiša zapravo. Bitna je publika", poručio je Bojan u live video intervjuu.

Kako je objasnio, njego stav o festivalima je već dugo poznat i može se skratiti u jednu ilustrativnu rečenicu - "to je trodnevno pranje para".

"Neko hoće da zaradi za čitavu godinu, a da radi samo šest dana godišnje. To ne može tako. Veći kulturni interes ima bilo koji mali klub, bilo gde u Jugi, od svih tih festivala zajedno. Oni svi kada se skupe imaju mesec dana programa, a šta je sa ostatkom godine? Nas zanimaju stvari od kulturnog uticaja", rekao je Slačala.

No, uprkos tome, on nije protivnik festivala i svima koji su se upustili u uzbudljivo muzičko leto je poručio da festivalima ipak treba dati šansu! "Obiđite ih sve, putujte i volite se!", kazao je Bojan.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Plivanje u moru dobre energije

Treće veče ovogodišnjeg Arsenal festa proteklo je u znaku rođendanskog koncerta Dubioze kolektiv ali i brojnih interesantnih nastupa na Garden…

.

Mali festivali - veliki doživljaj!

Svake godine, na žalost, "malih" underground festivala sve je manje. I na tom polju oseti se kriza. Retko koji lokalni…

.

Letnji muzički festivali u Srbiji

Izvor: mmf.rs Nastavljamo sa pregledom letnjih muzičkih festivala koje vredi videti, a koji su većinom tokom korone bili na puzi.…

.

Trčanjem do planinskih vrhova

Trčanje je kao sportska disciplina veoma popularno širom sveta, kako kod rekreativaca tako i kod vrhunskih sportista. Novo doba donelo…

.

Zaduženi za novi zvuk u gradu

Koncert popularne noiz pop grupe Artan Lili biće održan u petak, 20. avgusta u letnjem prostoru klubaTunel, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

.

Novi zvuk u pet koraka

Novi zvuk u gradu njihov je nazaustavljivi moto. Beogradski sastav Artan Lili uspeo je ponovo da osveži svoj izraz namerno…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo