...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Muzika / Festivali

Skejteri sa Exita rampu sele i na druge festivale

12.07.2015.

Skejteri su ove godine okupirali i Exit festival. O čemu se tu tačno radi razgovarali smo sa jednim od njih, Danetom Pisanjukom, koji je inače čest gost i u novosadskom skejt parku. Dane je za O radio rekao da je ideja potekla sa festivala Devet, koji je nedavno održan u Beogradu.

.

Foto: Facebook

"Festival Devet je želeo da okupi devet različitih umetnosti, i onda su i skejteri, kao jedna subkultura i neka vrsta umetnosti, imala za cilj da predstavi sebe na tom festivalu, pa smo napravili mini rampu. I onda kada smo već uložili materijal da je napravimo, došli smo na ideju da se ona sačuva i da se nastavi saradnja i sa drugim festivalima", rekao je Dane.

Rampu su sagradili Danetovi drugari Šmirgla i Žika, koji su bili glavni izvođači radova, a tu je bila i cela ekipa koja im je pomagala. Kako je objasnio, oni su dobili zaduženje da se u budućnosti staraju o rampi, da je sklapaju i rasklapaju.

"Rampa se dakle seli sa festivala na festival", kazao je on, a na Exitu je mogao da je ispoba svako ko zna da vozi skejt.

dane jpg

Photo: Luka Vogrinčič

Danilo je več prilično poznat i uspešan skejter, koji se redovno pojavljuje na domaćim, regionalnim, ali međunarodnim takmičenjima i tamo ostvaruje zapažene rezultate. Već pet godina vozi za Rope Scateboards tim, domaću firmu koja se osim skejt kulturom bavi i snow boarding-om i cloathing-om.

"Na taj način promovišemo ovu subkulturu, idemo na takmičenja i podržavamo neka lokalna dešavanja", kaže Dane.

Za njega će leto biti radno, jer u avgustu treba da nastupi na jednom ozbiljnijem takmičenju, pa se nada da će otvrariti dobar plasman. Ceo razgovor sa njim možete poslušati na kraju teksta.

M.L. 


Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. januara

Dosta odmaranja, doček nas čeka!

.

Muzika je ljubav, nikad samo posao

Sigurno ste se nekada zatekli na ulici dok je prolazila novosadska Baterija Sambansa, muzičko plesna grupa koja već dugo godina…

.

Mladi autori upotpunjuju program Dočeka 7528.

Među učesnicima Dočeka 7528. koji će 13. januara aktivirati više od 50 lokacija u Novom Sadu, predstaviće se i nekoliko…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. januara

Mali predah od starih i priprema za nova slavlja.  

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo