...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Sjani Rudimental i Damon Albarn

12.07.2014.

Uprkos kiši koja je padala tokom čitavog jučerašnjeg dana, zvezde drugog dana Exit festivala u potpunosti su opravdale očekivanja mnogobrojne publike.

.

Zvanično najbolji novi evropski bend u prošloj godini, Rudimental, izazvao je ogromnu gužvu na Main stage-u, a "Waiting all night" proizvela je pravi delirijum u publici. Prethodno, Main Stage je prodrmala kraljica disko zvuka iz sedamdesetih Gloria Gaynor.

Zvezda Dance Arene druge večeri bio je Carl Cox, koji je nastupio zajedno sa njujorškom legendom Danny Tenagliom, a kako je Cox rekao za portal O radija, koncept sinoćnjeg nastupa trebao je da natera obojicu da daju sve od sebe. Intervju sa njim ćete tokom dana moći da čujete u programu O radija.

"Koncept mene 'protiv' prijatelja je neka vrsta provokacije, kako bismo obojica dali sve od sebe, a ne samo izašli na binu i puštali svoje. Kada zakuvam atmosferu i Danny će morati da odgovori istom merom", kazao je Cox za naš radio.

Dodao je da, prema njegovom mišljenju publika u Srbiji otvoreno razmišlja o muzici, jer su žurke sjajne i kada pušta hard techno, house, breakbeat ili nešto klasično: "ruke su u uvek vazduhu", kaže Carl.

U vreme dok su Rudimental pržili glavnom binom, na Fusion Stage-u su pred velikim brojem fanova svirali legendarni  Asian Dub Fondation, a osim njih, zapažene nastupe imali su i Punčke, Kanda Kodža i Nebojša i Bad Copy.

Večeras, treće večeri festivala, na Main Stage-u će nastupiti osnivač i frontmen bendova Blur i Gorillaz, Damon Albarn.

Albarn će tokom nastupa predstaviti svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu celokupne karijere, kao i numere ostalih "konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao", najavili su organizatori.

Osim Albarna, na Mejnu će nastupiti i popularna dubstep ikona Skrilex, koji je svojim zvukom pokrenuo sasvim novi muzički svet i orvorio prostor za nova imena elektronske scene.

Nastup Skrilexa zakazan je za dva sata posle ponoći, a publika će zatim moći da bira između zvezde Dance Arene Afro Jacka, koji che puštati muziku "back to back" sa Quintinom, ili nastupa Shapeshiftera na Fusion bini.

Očekuje da će vremenske prilike tokom pretposlednje večeri festivala biti mnogo bolje, sa suncem i bez padavina.

Foto: Exit festival

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo