...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Sjani Rudimental i Damon Albarn

12.07.2014.

Uprkos kiši koja je padala tokom čitavog jučerašnjeg dana, zvezde drugog dana Exit festivala u potpunosti su opravdale očekivanja mnogobrojne publike.

.

Zvanično najbolji novi evropski bend u prošloj godini, Rudimental, izazvao je ogromnu gužvu na Main stage-u, a "Waiting all night" proizvela je pravi delirijum u publici. Prethodno, Main Stage je prodrmala kraljica disko zvuka iz sedamdesetih Gloria Gaynor.

Zvezda Dance Arene druge večeri bio je Carl Cox, koji je nastupio zajedno sa njujorškom legendom Danny Tenagliom, a kako je Cox rekao za portal O radija, koncept sinoćnjeg nastupa trebao je da natera obojicu da daju sve od sebe. Intervju sa njim ćete tokom dana moći da čujete u programu O radija.

"Koncept mene 'protiv' prijatelja je neka vrsta provokacije, kako bismo obojica dali sve od sebe, a ne samo izašli na binu i puštali svoje. Kada zakuvam atmosferu i Danny će morati da odgovori istom merom", kazao je Cox za naš radio.

Dodao je da, prema njegovom mišljenju publika u Srbiji otvoreno razmišlja o muzici, jer su žurke sjajne i kada pušta hard techno, house, breakbeat ili nešto klasično: "ruke su u uvek vazduhu", kaže Carl.

U vreme dok su Rudimental pržili glavnom binom, na Fusion Stage-u su pred velikim brojem fanova svirali legendarni  Asian Dub Fondation, a osim njih, zapažene nastupe imali su i Punčke, Kanda Kodža i Nebojša i Bad Copy.

Večeras, treće večeri festivala, na Main Stage-u će nastupiti osnivač i frontmen bendova Blur i Gorillaz, Damon Albarn.

Albarn će tokom nastupa predstaviti svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu celokupne karijere, kao i numere ostalih "konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao", najavili su organizatori.

Osim Albarna, na Mejnu će nastupiti i popularna dubstep ikona Skrilex, koji je svojim zvukom pokrenuo sasvim novi muzički svet i orvorio prostor za nova imena elektronske scene.

Nastup Skrilexa zakazan je za dva sata posle ponoći, a publika će zatim moći da bira između zvezde Dance Arene Afro Jacka, koji che puštati muziku "back to back" sa Quintinom, ili nastupa Shapeshiftera na Fusion bini.

Očekuje da će vremenske prilike tokom pretposlednje večeri festivala biti mnogo bolje, sa suncem i bez padavina.

Foto: Exit festival

Možda te još zanima:

.

Najveći regionalni festivali ne odustaju od najavljenih termina

I dok muzička indrustrija zbog pandemije korona virusa na globalnom planu trpi velike gubitke, najveći domaći muzički festivali ne odustaju…

.

Mladi heroj se ne zaustavlja na trenutnom uspehu

Maša Mišković, mlada asistentkinja na Pravnom fakultetu u Beogradu, jedna je od ovogodišnjih dobitnica nagrada Youth Hero. Maša je neko…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Želja za novim saznanjima je najveća motivacija

Srednja škola je period u kome se opredeljujemo da li nam više odgovaraju prirodne ili društvene nauke. Međutim, postoje i…

.

Za mlade heroje ne postoje granice

Dvadesetdvogodišnji Aleksa Mirković osvojio je do sada 85 nagrada. Pobedio je na ovogodišnjem Svetskom trofeju u Portugalu. Ne, nisu u…

.

Nova generacija mladih heroja

Već četvrtu godinu Exit fondacija dodeljuje nagrade Youth hero. Ove godine nagrađeno je 19 mladih, prema proceni žirija, najuspešnijih u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo