...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Muzika / Festivali

Roze mažoretkinje su zlato Bele Crkve

21.06.2015.

Belocrkvanske mažoretkinje će nastupiti na povorci najstarijeg Karnevala cveća u Srbiji sledeće subote, 27. juna. Iako u Srbiji ima samo nekoliko timova mažoretkinja, belocrkvanski broji čak 80 članica i uspele su da uđu u top deset u Evropi, kao i da osvoje titulu juniorskih kadetkinja u Srbiji.

.

Foto: facebook.com/BelocrkvanskeMazoretkinje

U Vojvodini za sada postoje timovi mažoretkinja samo u Sonti, Senti, Adi, Apatinu i Beloj Crkvi. Trener Belocrkvanskih mažoretkinja Dejan Đurić kaže da je taj sport za Srbiju nov i atraktivan i da će tek da se razvija. 

"Devojke plešu sa štapovima, a sport je veoma kreativan, kao neka vrsta umetnosti. Koordinacija pokreta je veoma bitna, jer moraju da nauče da bace štap, uhvate ga i pritom plešu", objašnjava Đurić.

2 jpg

Za sada sarađuju sa timom iz Zagreba odakle im jednom godišnje dolaze treneri koji ih uče koreografiju. Osim što nemaju kompetentne trenere, nemaju ni orkestar koji bi morao da bude sastavni deo trupe.

Ipak, devojke koje treniraju prezadovoljne su jer imaju priliku da se druže i putuju.

"Treninzi pred državno i evropsko prvenstvo najteži su, zato što ih imamo dva puta dnevno, pa nam je to naporno", objašnjava Anđela Nikodijević (15). 

3 jpg

Pomislili biste da je najveća greška ako mažoretkinji ispadne štap, međutim, kako objašnjava članica tima Zorana Radišić (16), to je najobičnija stvar, a osoba ne sme da se zbuni, već da uhvati štap i nastavi sa koreografijom.

Belocrkvanske mažoretkinje jednom godišnje primaju nove članice. Audicija se održava u oktobru nakon evropskog prvenstva na kojem će učestvovati i ove godine, krajem avgusta.

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Najbolje opcije za kupanje van grada

Leto nas ove godine baš i nije počastilo sunčanim danima, pa bi tim pre one malobrojne trebalo iskoristiti za uživanje…

.

Otvoren omladinski klub u Beloj Crkvi

Uskoro će svaka opština u Vojvodini imati centar u kojem će mladi moći da se aktivno angažuju u različitim neformalnim…

.

Knight's not dead

"Plameni vitezovi" su družina koja voli epsku fantastiku, srednji vek i borilačke veštine. Ovo udruženje čine mladi entuzijasti iz raznih…

.

Fatima Hajji i Regal stižu na martovski Green Love

Na martovskom Green Love festivalu svoje nastupe zakazali su Fatima Hajji, Regal, Lea Dobričić i Sesha. Oni će 6. marta…

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Alternativni Shazam

Kada tražite aplikaciju koja identifikuje pesme, SoundHound je verovatno prvi konkurent Shazamu kojeg ćete pronaći. Imaju dosta zajedničkih karakteristika, ali…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo