.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

Remi: Stvaranje muzike je predivan proces

07.07.2017.

Prvo veče exit festivala na Fusion binu stao je hrvatski bend Elemental. Na prepunom stejdžu Remi i ekipa shvatili su da ih se publika definitivno uželela i apsolutno nisu imali problem sa tim što je svaka pesma zvučala kao veliki sing a long. Mi smo pre nastupa pričali sa pevačicom Remi o planovima benda, turneji, muzici koju stvaraju i omiljenoj pesmi. 

.

Ja sam čula da ste vi partijanje počeli još u Hrvatskoj na prvom Sea Star festivalu?

Jesmo, zapravo smo otvorili ovu sezonu sa Sea Star festivalom, a ekipa je ista kao i ovde. Tamo je bilo genijalno. Ja sam došla prvi dan i bila sam umorna pa sam se trudila da odmaram preko dana, a uveče žurka.

Vi i dalje svirate novi album, ali moram da pitam da li je možda još noviji u pripremi?

Za sada je u pripremi samo u mojoj svesci i u glavi. S vremena na vreme bacim udice, počnem momcima da pričam 'Napisala sam ovu stvar koja govori o tome i tome' i tako im bacim bubu u uvo, neka se malo kuva. Mislim da ćemo se baciti na novi album kada se završi leto i svi festivali, svirke i koncert koji organizujemo u Zagrebu u oktobru. Imam mnogo pesama i tekstova i nekako se ne bojim i jako me zanima da vidim u kom smeru ćemo sada otići.

Kakav je osećaj kada izneseš ideju rečima i muzikom, i onda kasnije shvatiš da to publika voli i prepoznaje?

To je sve jedan predivan proces. Meni se dešavalo da vidim da ljudi pevaju pesmu Malena koja meni lično ima posebnu težinu. Setim se situacije kada sam napisala taj refren, momenta kada sam Erolu počela da pevam, a on je napravio melodiju na gitari, situacija u studiju kada smo zajedno kombinovali tekstove, koliko će ko imati lajni, gde ćemo da stavimo bridževe, gde će da budu refreni, sećam se i kada smo je snimili. I onda se dogodi taj momenat kada smo na bini i vidim publiku koja peva i onda mi sve ono prethodno proleti kroz glavu.

img5579 jpg

Da li je upravo Malena ta koja u tebi budi emocije ili ih ima još?

Ja na svakom albumu imam omiljenu pesmu. Na poslednjem albumu Tijelo ih imam više, ali recimo da pesma U duši smo junaci za mene ima posebnu težinu. Ona govori o bendu koji putuje okolo i o tom momentu povratka kući noću, zapravo u svitanje. Sve te emocije koje osećaš u tom momentu. Najviše me diraju laganice.

Za kraj, Remi dokle ovako?

Dokle god je zabavno i dok se smejemo dok smo zajedno. Stvaljam na svoj Instagram filmiće iz kombija gde se stalno cerekamo, a meni je to toliko kul. U suštini ja se opustim kada idem da sviram. Sklonim se od svih dnevnih problema, gluposti, plaćanja računa, pranja sudova, pokvarenog laptopa. Jednostavno uđem u elementalitet i lepo mi je, i dokle god bude lepo trajaće. Nadam se što duže.

Jelena Mijatović

 

.
Završno veče jednog od najvećih domaćih festivala, koji je lociran u srcu Šumadije, tradicionalno se predstavilo u punom svetlu.…
.
Maika je novi bend/projekat Ide Prester (Lollobrigida) koja ovoga puta identitet crpi iz nepresušnih tema koje, opet, proizilaze…
.
Padala je kiša i izgubili smo od Švajcarske. To bi mogao da bude skraćeni prikaz druge festivalske večeri na Arsenlu, ali ne treba…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?