...
TRENUTNO15:00 - 16:00Radio Gruvanje

Muzika / Festivali

RE: Počeo Artan Lili, Golub najavio nove svirke

09.05.2015.

Prvi na redu, bend Artan Lili iz Beograda tačno na vreme izašao je na binu Ritma Evrope na novosadskom Trgu slobode. Popularni bend je već oko osam časova na trg privukao mnoštvo mladih i žurka se polako zahuktava. Celokupan prenos, naravno, možete pratiti na O radio internet streaming-u sve do samog kraja.

.

Nesvakidašnje, ali mi smo krenuli nekako od kraja, pa je prvi gost u našem improvizovanom studiju u Gradskoj kući bio Branko Golubović Golub iz Goblina. Kako je rekao, bend prvi put nastupa na ovoj manifestaciji i to je za njega i članove velika čast. "Mi smo počastvovani, jer svirati na ovaj dan, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope je za nas velika stvar. Prvi put sviramo na ovoj manifestaciji i jedva čekamo da se popnemo na binu", poručio je Golub.

Početak koncerta najavljen za oko 11 časova, a Golub je za O radio rekao da publika može da očekuje "standardan materija, ali sa puno iznenađenja". "Nije nam teško da odaberemo pesme koje ćemo svirati pred publikom, jer nemamo toliko vremena da vežbamo, pa se uvek zna koje su to", kroz smeh je rekao Golub. "Ono što uspemo da uvežbeno u nekom vermenskom periodu, to je naš najčešći repertoar, ali to je i ono što ludi vole i očekuju od nas", dodao je on.

artan

Najavio je da će se večerašnji koncert ipak malo razlikovati od onoga na šta su fanovi navikli i od onoga što su svirali nedavno na Koncertu godine u Novom Sadu. "Biće tu iznenađenja za Novosađane, zajedno sa pesmama koje još uvek nisu imali prilike da čuju uživo. Možda će biti više novih stvari", dodao je Golub.

On je najavio da će u narednom periodu Goblini biti veoma aktivini, posebno zato što je pred njim neka vrsta godišnjeg odmora, pa će moći više vremena da bude u Srbiji. "Planiramo dosta svirki u narednom peridu, pa sve do septembra. Biće dosta prilike da nas ljudi vide u sledeća tri do četiri meseca i biče tu nekih 10 – 15 svirki u najavi, što je za Gobline veoma puno, s obzirom na to da ja kao frontmen i najkritičniji član benda ne mogu tako često da dolazim u ove krajeve#, kazao je on.

"Viđaćemo se ne samo u Srbiji, već i u celom regionu!#, poručio je Gollub pred nastup u Novom Sadu.

Koncert se očekuje oko 11 sati, pa požurite na Trg sobode i Ritam Evrope, a oni koji su daleko, kliknite na naš straming i uživajte!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Jesmo li kao društvo pobedili fašizam?

Nacistička Nemačka potpisala je kapitulaciju u Drugom svetskom ratu 1945. godine i od tada, svakog 9. maja širom sveta obeležava…

.

Rokenrolom protiv retkih bolesti

Poslednji dan februara čitav svet obeležava kao Međunarodni dan retkih bolesti. Cilj je podsetiti javnost da među nama postoje ljudi…

.

Muzikalnost bez diplome

Možda nemate diplomu iz di-džejinga, ali to ne znači da ne možete da se bavite stvaranjem muzike. Šta više, evo…

.

Ritam između sveta i zapada

Burnt Friedman održao je muzičku radionicu u Novom Sadu na kojoj je odgovarao na ključna pitanja današnje muzičke prakse sa…

.

The Toasters: Bolje turneja nego novi album

Američki ska bend The Toasters nastupio je sinoć na 12. Ritmu Evrope u Novom Sadu. Jedini originalni član ovog benda,…

.

Facebook uvodi drastične promene

Eksperiment na Facebooku, čiji je deo bila i Srbija poslednjih meseci uspeo je i ovu društvenu mrežu očekuju globalne promene.…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo