...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Publika oduševljena nastupima, SPENS pun

13.12.2014.

Koncert godine je za sada sjajan, mnogo dobre energije i muzike!

.

   Na bini ovogodišnjeg jubilarnog 15. po redu Koncerta godine do sada su nastupili i Hornsman Coyote, Marchello i bend Iskaz, Bad Copy i Škrtice.

   U studiju O radija ugostili smo i Petra iz benda Sopot, kojije nastupio drugi po redu. On je rekao da je večerašnja svirka bila prilagođena za Koncert godine, jer je bila presek i novijih i starijih pesama. “Bilo je i novog materijala koji trenutno promovišemo, ali smo novosađanima hteli da ponudimo i starije pesme. Čast nam je da uopšte sviramo na ovom koncertu, jer je to potvrda da smo radili i zaradili da nas pozovu ovde”, kazao je on.

   Najavio je da će u 2015. godini bend izdati novi maretijal, odnosno EP sa 4 pesme, jer je, prema njihovom mišljenju, prerano za novi album. “Dok sve utiske ne svedemo nećemo raditi nešto novo što je isforsirano, pustićemo da same pesme dođu. Publika inače prepoznaje kad bend na sliu i na brzinu napravi album, a mi ne želimo da zvučimo kao da pravimo stolice, već muziku koja će im se svideti”, dodo je on. Novosti su i novi video spot za neku od pesama na početku 2015, a Petar kaže da je Sopot ovegodine odsvirao 49 koncertata, te da će 50. biti za koji dan u Gradišci kod Banjaluke.

   U gostima je bio i Nemanja Hornsman Coyote koji je preznojan ušao u studio sa komentarom da je to znak da je koncert bio fenomenalan. Masa je sjajno ragovala na njegov nastup, jer Kojot je uvek bio drag gost u Novom Sadu. “Ovde je super, Spens je težak za ozvučiti, ali na bini je zvk sjajan, pa verujem da je i napolju”, kazao je on za Oradio.

   Nemanja je rekao da mu Koncert godine mnogo znači, jer se tada vidi sa svim kolegama posle godinu dana. “To je veče kada se vidim sa svim svojim prijeteljima i razmenimo šta smo sve preživeli za godinu dana. Ispričamo se u backstage-u, kako žena - kako deca i bude nam super”, rekao je Hornsman.

   On je najavio da će 27. decembra nastupiti u Novom Sadu u klubu Quarter povodom 20 godina postojanja i rada benda Eyesburn. “Biće to maratonski nastup i apelujem na slušaoce O radija da dođu na vreme, jer ćemo početi rano da sviramo i svirka će, sa retrospektivom naše karijere, trajati dosta dugo”, kazao je Nemanja.

   Najavio je i da je jedno od njegovih vinil izdanja, koje je napravio zajedno sa velikanom rege muzike Lee Scratć Perry-jem, nomivnovano za ovogodišnju Grammy nagradu! “Na tom albumu sam komponovao i sviro muziku za trombon, imamo veliku šansu da dobijemo Grammy, što će mi puno značiti. On je veliko ime rege muzike. Na berzi vinila, koja će se održati istog dana kada i naš koncert u Quarter-u, bice mojih vinil izdanja, ali i kaseta”, dodao je Coyote.

   Jedan od najdinamičnijih nastupa večeras imali su i Marćheo i Iskaz. Publika je potpuno odlepila, a ispred bile je bio krkljanac! Kiza iz Iskaza je rekao u gostovanju u studiju O radija da voli da dođe u Novi Sad. “Sve je onako malo laganije, neverovatno kako je kada se pređe Dunav, mentalitet potpuno drugačiji. Ono što u medijima može da se vidi u poslednjih godinu dana o Novom Sadu ja ne želim da verujem u to”, kazao je Kiza.

   Sa njim u studiju gostovao je i popularni reper Marchelo, a bilo je reči i o njegovom projektu “Napet šou”. “To je bio dupli posao pošto je bila i knjiga i album, verovatno ću se naspavati jednom i onda steći utisak o svemu”, rekao je Marchelo. Najvili su gostovanje Iskaza 20. decembra u Jagodini i 10. januara u Valjevu, kao i radionicu koju će voditi Marćelo 20. decembra u Domu omladine Beograda, o tome kako pesme nastaju, kreativnim izazovima i potencijalnim resenjima.

   Na binu je izašao legenda domaćeg roka Cane sa Škrticama. Spens je prepun i atmosfera je genijalna. Prenos uživo do kraja Koncerta godine biće na O Radiju, a slede i nova uključenja i gostovanja.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Onlajn koncerti Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija najavila je raznovrstan sadržaj koji je moguće svakodnevno pratiti na društvenim mrežama, kao i na sajtu te institucije.…

.

Četvrti "Pocket Globe" u Eđšegu

Prvi Pocket Globe ciklus u ovoj godini predstaviće Novosađanima, narednog vikenda, domaće autore Lazara Novkova i "Frame Orchestra" i "Serboplov" Bogdana…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Ključevi Omladinske prestonice Evrope predati Amijenu

Ključevi Omladinske prestonice Evrope u petak su, na svečanosti održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, predati francuskom gradu Amijenu. 

.

I ove godine dva dočeka u Novom Sadu

Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, TAPAN Live i mnogi drugi izvođači nastupiće…

.

Džepna muzička ekskurzija

Treći Pocket Globe ciklus, koji od septembra u Kulturnoj stanici Eđšeg predstavlja svetsku, nekomercijalnu muziku, sada donosi romske-etno-džez zvuke. U…

  • 15:00 Bluegrass
  • 16:00 Strip o vedač
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo