...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Muzika / Festivali

Publika oduševljena nastupima, SPENS pun

13.12.2014.

Koncert godine je za sada sjajan, mnogo dobre energije i muzike!

.

   Na bini ovogodišnjeg jubilarnog 15. po redu Koncerta godine do sada su nastupili i Hornsman Coyote, Marchello i bend Iskaz, Bad Copy i Škrtice.

   U studiju O radija ugostili smo i Petra iz benda Sopot, kojije nastupio drugi po redu. On je rekao da je večerašnja svirka bila prilagođena za Koncert godine, jer je bila presek i novijih i starijih pesama. “Bilo je i novog materijala koji trenutno promovišemo, ali smo novosađanima hteli da ponudimo i starije pesme. Čast nam je da uopšte sviramo na ovom koncertu, jer je to potvrda da smo radili i zaradili da nas pozovu ovde”, kazao je on.

   Najavio je da će u 2015. godini bend izdati novi maretijal, odnosno EP sa 4 pesme, jer je, prema njihovom mišljenju, prerano za novi album. “Dok sve utiske ne svedemo nećemo raditi nešto novo što je isforsirano, pustićemo da same pesme dođu. Publika inače prepoznaje kad bend na sliu i na brzinu napravi album, a mi ne želimo da zvučimo kao da pravimo stolice, već muziku koja će im se svideti”, dodo je on. Novosti su i novi video spot za neku od pesama na početku 2015, a Petar kaže da je Sopot ovegodine odsvirao 49 koncertata, te da će 50. biti za koji dan u Gradišci kod Banjaluke.

   U gostima je bio i Nemanja Hornsman Coyote koji je preznojan ušao u studio sa komentarom da je to znak da je koncert bio fenomenalan. Masa je sjajno ragovala na njegov nastup, jer Kojot je uvek bio drag gost u Novom Sadu. “Ovde je super, Spens je težak za ozvučiti, ali na bini je zvk sjajan, pa verujem da je i napolju”, kazao je on za Oradio.

   Nemanja je rekao da mu Koncert godine mnogo znači, jer se tada vidi sa svim kolegama posle godinu dana. “To je veče kada se vidim sa svim svojim prijeteljima i razmenimo šta smo sve preživeli za godinu dana. Ispričamo se u backstage-u, kako žena - kako deca i bude nam super”, rekao je Hornsman.

   On je najavio da će 27. decembra nastupiti u Novom Sadu u klubu Quarter povodom 20 godina postojanja i rada benda Eyesburn. “Biće to maratonski nastup i apelujem na slušaoce O radija da dođu na vreme, jer ćemo početi rano da sviramo i svirka će, sa retrospektivom naše karijere, trajati dosta dugo”, kazao je Nemanja.

   Najavio je i da je jedno od njegovih vinil izdanja, koje je napravio zajedno sa velikanom rege muzike Lee Scratć Perry-jem, nomivnovano za ovogodišnju Grammy nagradu! “Na tom albumu sam komponovao i sviro muziku za trombon, imamo veliku šansu da dobijemo Grammy, što će mi puno značiti. On je veliko ime rege muzike. Na berzi vinila, koja će se održati istog dana kada i naš koncert u Quarter-u, bice mojih vinil izdanja, ali i kaseta”, dodao je Coyote.

   Jedan od najdinamičnijih nastupa večeras imali su i Marćheo i Iskaz. Publika je potpuno odlepila, a ispred bile je bio krkljanac! Kiza iz Iskaza je rekao u gostovanju u studiju O radija da voli da dođe u Novi Sad. “Sve je onako malo laganije, neverovatno kako je kada se pređe Dunav, mentalitet potpuno drugačiji. Ono što u medijima može da se vidi u poslednjih godinu dana o Novom Sadu ja ne želim da verujem u to”, kazao je Kiza.

   Sa njim u studiju gostovao je i popularni reper Marchelo, a bilo je reči i o njegovom projektu “Napet šou”. “To je bio dupli posao pošto je bila i knjiga i album, verovatno ću se naspavati jednom i onda steći utisak o svemu”, rekao je Marchelo. Najvili su gostovanje Iskaza 20. decembra u Jagodini i 10. januara u Valjevu, kao i radionicu koju će voditi Marćelo 20. decembra u Domu omladine Beograda, o tome kako pesme nastaju, kreativnim izazovima i potencijalnim resenjima.

   Na binu je izašao legenda domaćeg roka Cane sa Škrticama. Spens je prepun i atmosfera je genijalna. Prenos uživo do kraja Koncerta godine biće na O Radiju, a slede i nova uključenja i gostovanja.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo