.
Trenutno
Popodne na O radiju
 Oradio ekipa
Muzika / Festivali

Poznati takmičarski bendovi na Demofestu

25.05.2017.

Organizatori festivala Demofest objavili su imena 30 bendova u takmičarskom programu jubilarnog desetog festivala, koji će ove godine biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

.

Kako je saopšteno, prijave na festival poslao je ukupno 471 bend, a stručni žiri odabrao je sledeće: 2 Totems (Kruševac, Srbija), Bad Mushrooms (Zagreb, Hrvatska), BD Fuse (Žabalj, Srbija), BSB (Pirot, Srbija), Čvrge (Požarevac, Srbija), Detroit Groove Gang (Osijek, Zagreb, Celje, Široki Brijeg / Hrvatska, Slovenija, BiH), Disco Occulto (Zagreb, Hrvatska), Dogs In Kavala (Beograd, Srbija), Domino efekt (Brčko, BiH), Džej Džej Okoča (Podgorica, Crna Gora).

U konkurenciji za nagrade biće i Fed Horses (Logatec, Sveti Peter, Slovenija), Gift (Novi Sad, Srbija), Harvo Jay (Osijek, Hrvatska), Huti Ota Tre (Zaječar, Srbija), Infinitiv (Požarevac, Srbija), Ischariotzcky (Brela, Hrvatska), Jall Aux Yeux (Bihać, BiH), Kalaia (Kamnik, Slovenija), Neće to na dobro (Split, Hrvatska), Nemesis (Beograd, Srbija).

demofest 2

Takođe, u takmičarskom programu učestvovaće i Pajperov smijeh (Banjaluka, BiH), Pale Origins (Zagreb, Hrvatska), Sin Seekas (Senta, Srbija), Slow Motion Suicide (Zagreb, Hrvatska), Start (Bihać, BiH), Statement Of Hate (Banjaluka, BiH), Stepa (Beograd, Srbija), Two Fingers (Novi Sad, Srbija), Tyger Lamb (Zagreb, Hrvatska) i Wolfram (Novi Sad, Srbija).

U saopštenju se navodi da će Demofest i ove godine nastaviti saradnju sa Bunt Rok Festivalom Radio-televizije Srbije, pa će se pobrojanim bendovima već treću godinu zaredom pridružiti i pobednik Bunt Rok Festivala, čije će ime biti objavljeno uskoro.

demofest 3

Najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofesta biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrednosti od 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra. I ove godine Demofest uručuje nagradu "Plavi bas", koji će dobiti najbolji basista Demofesta.

U revijalnom programu, kako je ranije najavljeno, nastupiće Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija. Zasviraće i prošlogodišnji pobednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

P. N.

.
Drugi po redu Novosadski Oktoberfest održaće se ove godine 20. i 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Organizatori su…
.
Od ukidanja Foruma za novi ples u Srpskom narodnom pozorištu, savremena igra je u Novom Sadu na vetrometini i, mimo nekoliko vaninstitucionalnih…
.
Autentičan američki trubadur, koji putuje da bi svirao i peva da bi putovao, ove sezone je u uobičajen godišnji raspored ubacio…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li treba dozvoliti prevoz kućnih ljubimaca u javnom prevozu?