...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Muzika / Festivali

Počinje Festival uličnih svirača

03.09.2015.

Jubilarni, 15. Festival uličnih svirača večeras će biti otvoren koncertom riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap na Trgu slobode u Novom Sadu. Prethodno će Bulevarom Mihajla Pupina, i kasnije kroz Ulicu Modene, do Trga slobode stići vesela sviračka i plesačka povorka.

.

Festivalsku povorku će predvoditi italijanski višečlani duvačko-bubnjarski sastav BadaBimBumBend i Haos žongleri, ali i svi Novosadani i njihovi gosti koji će za ovu priliku dobiti posebno osmišljene zvečke kako bi svi postali deo povorke.

Bubnjar Dragoljub Đuričić iz Beograda dovodi mlade bubnjare, a zajedno sa njima i on će učestvovati u festivalskoj povorci.

Najveće inostrane zvezde ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće američki majstori svinga – kalifornijski sastav Phat Cat Swinger, koji će prvi put nastupiti u Srbiji.

Kao uvertira festivalskoj povorci i svečanom otvaranju Festivala, već u 18 sati publiku očekuje pokretna muzička predstava višečlanog italijanskog marching sastava BadaBimBumBand. Pola sata kasnije nastupiće i francuski klovn i pantomimičar Jean Menigault.

U isto vreme, nedaleko od Trga, na balkonima u Zmaj Jovinoj ulici klasičnu muziku izvodiće članovi Asocijacije gitarista Vojvodine, a u dvorištu Sokolskog doma nastupiće italijanski ulični umetnici - plesačica Lisa Pellegrini i visinske akrobate i multiinstrumentalisti Nando e Maila.

Ne zaboravite da će na festivalu i O radio imati svoju binu i program, pa svratite! Svaki dan naš program počinjaće od 19 časova, a u subotu vam pripremamo i jedno zanimljivo iznenađenje, oko kojeg smo se mnogo potrudili. Kako bi ste imali bar mali nagoveštaj o čemu se tu radi, virnite u još jedan tizer koji se nalazi na kraju teksta!

Na festivalu će nastupiti oko 150 učesnika, solista, sastava i trupa koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Gabona, Italije, Francuske, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Ulaz je besplatan, a prošle godine tokom tri dana posetilo ga je više od 70.000 ljudi. Organizuje ga Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

.

OnePlus najavljuje AI muzički festival u Indiji

Kompanija OnePlus najavila je da će proslavu svog desetog rođendana obeležiti multi-žanrovskim muzičkim festivalom OnePlus AI Music Festival, koji će tokom decembra…

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo