...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Muzika / Festivali

Počeo Koncert godine, O radio prenosi uživo

13.12.2014.

Na binu su izašli i grupa Sopot, a zatim i Blaža i kljunovi, baš kao nekada na ovom istom mestu.

.

Prvim rifovima nastupa grupe Grate, nešto malo nakon 16 časova, počeo je ovogodišnji Koncert godine na novosadskom Spensu. Ekipa O radija je na licu mesta i ugostila je već u svom improvizovanom studiju organizatora koncerta Bobu Škrbića, Jovanu Zdjelarević iz emisije Groovanje na RTV, kao i bend Grate koji je otvorio svirku.

Pevač i gitarista grupe Grate Goran rekao je za O radio da je bila velika čast svirati na junbilarnom 15.koncertu, kao jedini novosadski bend večeras. Goran je kazao da je  ovo za njega samog takođe 15. godišnjica, jer je do sada bio na svakom koncertu od njegovog samog početka. "Samo jednom nisam odošao jedan jedini dan, a to je bio dan kada sam morao da idem u vojsku”, rekao je Goran.

Najavio je da će nakon Koncerta godine Grate nastupiti u Zrenjaninu, pa zatim na humanitarnoj svirci u Obrenovcu, a i da bend već uveliko priprema novi album. “Završavamo album, mislim da će biti gotov na proleće. Treba još vokale da smiksamo, a na labumu će biti 12 - 13 pesama. Singl “Ja” je već izašao kao najava novog albuma”, rekao je Goran.

Reporteri O radija su ispred bine, ljudi su već uveliko počeli da se okupljaju, a atmosfera sezahuktava. Definitivno je jasno da ima mogo rokenrol publike među mladima danas, ali su na koncertu i oni koji su ga posećivali još davne 1993. godine, kada je održan prvi u nizu. “Dolazila sam još devedesetih. To je nama tada bio događaj godine, nije tada bilo Exita i gomila festivala kao danas”, rekla je za O radio Maja iz publike.

Na binu su izašli i grupa Sopot, a zatim i Blaža i kljunovi, baš kao nekada na ovom istom mestu.

Pitali smo posetioce zbog čega su najviše došli na koncert i koji je to bend za njih “zvezda večeri”, a sudeći po većini odgovora, svi nestrpljivo očekuju još jedan nastup Gobilna u Novom Sadu. “Koliko god puta da dođui nastupaju ja ću uvek želeti da ih vidim i čujem.Oni su legende i prave najbolju atmosferu. Mislim da neću ići u prve redove, tamo je haos”, rekao je reporterki O radija Stefan iz publike.

O radio će današnji koncert godine prenositi uživo do samog kraja, tako da ostanite na našoj web adresi.

M.L.


Možda te još zanima:

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Ključevi Omladinske prestonice Evrope predati Amijenu

Ključevi Omladinske prestonice Evrope u petak su, na svečanosti održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, predati francuskom gradu Amijenu. 

.

I ove godine dva dočeka u Novom Sadu

Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, TAPAN Live i mnogi drugi izvođači nastupiće…

.

Džepna muzička ekskurzija

Treći Pocket Globe ciklus, koji od septembra u Kulturnoj stanici Eđšeg predstavlja svetsku, nekomercijalnu muziku, sada donosi romske-etno-džez zvuke. U…

.

U očekivanju nekog boljeg života

Novosadsko udruženje "Prevent" obeležiće 1. decembar, Svetski dan borbe protiv Side, koncertom koji ima humanitarni i edukativni karakter. Jedan od…

.

Stereo Banana: Mi smo Natural brothers!

Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo