...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Muzika / Festivali

Počeo Koncert godine, O radio prenosi uživo

13.12.2014.

Na binu su izašli i grupa Sopot, a zatim i Blaža i kljunovi, baš kao nekada na ovom istom mestu.

.

Prvim rifovima nastupa grupe Grate, nešto malo nakon 16 časova, počeo je ovogodišnji Koncert godine na novosadskom Spensu. Ekipa O radija je na licu mesta i ugostila je već u svom improvizovanom studiju organizatora koncerta Bobu Škrbića, Jovanu Zdjelarević iz emisije Groovanje na RTV, kao i bend Grate koji je otvorio svirku.

Pevač i gitarista grupe Grate Goran rekao je za O radio da je bila velika čast svirati na junbilarnom 15.koncertu, kao jedini novosadski bend večeras. Goran je kazao da je  ovo za njega samog takođe 15. godišnjica, jer je do sada bio na svakom koncertu od njegovog samog početka. "Samo jednom nisam odošao jedan jedini dan, a to je bio dan kada sam morao da idem u vojsku”, rekao je Goran.

Najavio je da će nakon Koncerta godine Grate nastupiti u Zrenjaninu, pa zatim na humanitarnoj svirci u Obrenovcu, a i da bend već uveliko priprema novi album. “Završavamo album, mislim da će biti gotov na proleće. Treba još vokale da smiksamo, a na labumu će biti 12 - 13 pesama. Singl “Ja” je već izašao kao najava novog albuma”, rekao je Goran.

Reporteri O radija su ispred bine, ljudi su već uveliko počeli da se okupljaju, a atmosfera sezahuktava. Definitivno je jasno da ima mogo rokenrol publike među mladima danas, ali su na koncertu i oni koji su ga posećivali još davne 1993. godine, kada je održan prvi u nizu. “Dolazila sam još devedesetih. To je nama tada bio događaj godine, nije tada bilo Exita i gomila festivala kao danas”, rekla je za O radio Maja iz publike.

Na binu su izašli i grupa Sopot, a zatim i Blaža i kljunovi, baš kao nekada na ovom istom mestu.

Pitali smo posetioce zbog čega su najviše došli na koncert i koji je to bend za njih “zvezda večeri”, a sudeći po većini odgovora, svi nestrpljivo očekuju još jedan nastup Gobilna u Novom Sadu. “Koliko god puta da dođui nastupaju ja ću uvek želeti da ih vidim i čujem.Oni su legende i prave najbolju atmosferu. Mislim da neću ići u prve redove, tamo je haos”, rekao je reporterki O radija Stefan iz publike.

O radio će današnji koncert godine prenositi uživo do samog kraja, tako da ostanite na našoj web adresi.

M.L.


Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo