...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Pachamama zone na Exitu - zen mesto za relaksaciju

09.07.2017.

Prvi put na ovogodišnjem Exitu nalazi se nova bina, Pachamama zone koja okuplja ljude iz različitih krajeva sveta koji prave jedinstvenu atmosferu uz gongove i mantre, ispunjenu relaksacijom, meditacijom i zenom.

 

.

Na Pachamama relax zoni dominiraju zvuci drvenih instrumenata, šamanskih i afričkih bubnjeva, tibetanskih gongova, visećih bubnjeva i hindu pevanja. U skladu sa ovogodišnjom temom Exita - pedesetogodišnjicom leta ljubavi i nastanka hipi pokreta, na ovom stejdžu promoviše se i slavi harmonija s prirodom, jedinstvo i ljubav, sve to uz egzotične instrumente koje nemate priliku često da vidite i čujete, bar ne uživo. Jedna od posetiteljki ove zone kaže da uživa u ovoj atmosferi.

"Slučajno sam naišla na ovo, prolazila sam pa sam stala i bila pola sata, pa sam prošetala i vratila se. Sad mi jako prija više od svega, zvuči kao neka mantra, jer svaka pesma traje 15 minuta i ponavlja se. Baš je strava, meni se sviđa", kaže ona.

zen2 jpg

Pacha Mama znači majka zemlja i predsatvalja drugačiji pogled na svet koji podrazujeva da vodimo računa o prirodi i okruženju. To je mesto na kom cirkulišu pozitivna energija, kreativnost i slobodna ljubav. Posetioce privuče pre svega i mogućnost da se opuste i odmore u pauzama između koncerata, a to je potvrdila i posetiteljka iz Slovenije.

"Prvo, prija nam što možemo da odmorimo, a drugo, sviđa nam se što je ovo za dušu i relaksaciju, zanimljivo je. Jedino što bi trebalo da je malo ušuškanije, jer se ne čuju svi ovi instrumenti zbog okolne buke, a to je šteta", kaže ona.

zen3 jpg

Pored Pachamama zone, za one koji su odseli u Exitovom kampu organizovana je Sensa relax zona u kojoj kamperi mogu da učestvuju u inspirativnim i kreativnim radionicama koje se održavaju tokom dana. Ovo je i pravi način da se festivalska publika opusti i dopuni energiju za predstojeće festivalsko veče. U Pachamama zoni program počinje u 19 časova zvucima gonga i traje do dva sata posle ponoći.

Audio prilog poslušajte u plejeru:

Jovana Zdjelarević

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo