.
Trenutno
Music mix
Muzika / Festivali

Pachamama zone na Exitu - zen mesto za relaksaciju

09.07.2017.

Prvi put na ovogodišnjem Exitu nalazi se nova bina, Pachamama zone koja okuplja ljude iz različitih krajeva sveta koji prave jedinstvenu atmosferu uz gongove i mantre, ispunjenu relaksacijom, meditacijom i zenom.

 

.

Na Pachamama relax zoni dominiraju zvuci drvenih instrumenata, šamanskih i afričkih bubnjeva, tibetanskih gongova, visećih bubnjeva i hindu pevanja. U skladu sa ovogodišnjom temom Exita - pedesetogodišnjicom leta ljubavi i nastanka hipi pokreta, na ovom stejdžu promoviše se i slavi harmonija s prirodom, jedinstvo i ljubav, sve to uz egzotične instrumente koje nemate priliku često da vidite i čujete, bar ne uživo. Jedna od posetiteljki ove zone kaže da uživa u ovoj atmosferi.

"Slučajno sam naišla na ovo, prolazila sam pa sam stala i bila pola sata, pa sam prošetala i vratila se. Sad mi jako prija više od svega, zvuči kao neka mantra, jer svaka pesma traje 15 minuta i ponavlja se. Baš je strava, meni se sviđa", kaže ona.

zen2 jpg

Pacha Mama znači majka zemlja i predsatvalja drugačiji pogled na svet koji podrazujeva da vodimo računa o prirodi i okruženju. To je mesto na kom cirkulišu pozitivna energija, kreativnost i slobodna ljubav. Posetioce privuče pre svega i mogućnost da se opuste i odmore u pauzama između koncerata, a to je potvrdila i posetiteljka iz Slovenije.

"Prvo, prija nam što možemo da odmorimo, a drugo, sviđa nam se što je ovo za dušu i relaksaciju, zanimljivo je. Jedino što bi trebalo da je malo ušuškanije, jer se ne čuju svi ovi instrumenti zbog okolne buke, a to je šteta", kaže ona.

zen3 jpg

Pored Pachamama zone, za one koji su odseli u Exitovom kampu organizovana je Sensa relax zona u kojoj kamperi mogu da učestvuju u inspirativnim i kreativnim radionicama koje se održavaju tokom dana. Ovo je i pravi način da se festivalska publika opusti i dopuni energiju za predstojeće festivalsko veče. U Pachamama zoni program počinje u 19 časova zvucima gonga i traje do dva sata posle ponoći.

Audio prilog poslušajte u plejeru:

Jovana Zdjelarević

 

 

 

.
Drugi Dance park festival biće održan 14. i 15. juna na parkingu Fashion park outlet centra u Inđiji, a ljubitelje rejva očekuje…
.
Ovogodišnji festival "Iluzije slobode" biće održan u dvorištu bioskopa u Novom Bečeju, u subotu 18.maja, najavili su organizatori.…
.
Deseto izdanje festivala "Poezika" biće održano 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada, a nastupiće J.R.August, Katarina Pejak i…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?