...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Otvoren Play@Exit konkurs

21.04.2016.

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću konkurs za mlade muzičare kojima pružaju šansu da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula.

.

Ove godine EXIT otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umetnika iz celog sveta! Bendovi, DJ-evi i svi muzičari mogu da se prijave putem aplikacije na www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do srede 11. maja.

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa na svetski striming  servis SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs. Za one koji već imaju profile na tom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu. 

"Naša misija je da pomognemo novim generacijama. Da bi domaća rok scena opstala ona mora da se iznova i iznova obnavlja i na ovakav način neguje", kaže članica selektorskog tima i muzička novinarka RTS-a Branka Glavonjić i ističe koliko je ovaj konkurs važan za domaće bendove koji se na ovim prostorima teško probijaju.

Pored urednice muzičke emisije "Bunt" članovi selektorskog tima su i muzički urednik MTV Adria, osnivač "Lampshade Media" Nikola Jovanović, suosnivač "Koncerta godine" i muzički urednik Radija Novog Sada Obrad Boba Škrbić, novinar RTV-a i emisije "Gruvanje" Dušan  Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad Igor Todorović Zgro.

Članovi žirija, novinari O radija, Alma Kovčić i Daško Milinović daće svoj glas za najbolje. Pored njih u žiriju će se naći i predstavnici programske produkcije EXIT festivala Konstantin Polzović i Milan Rakić koji su istakli kako je velika odgovornost na njima s obzirom na to da imaju šansu da utiču na život mladih izvođača.

I publika će imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twiitteru i SoundCloudu imati veće šanse da nastupe na EXIT festivalu.

Proteklih godina na ovaj konkurs se prijavljivalo oko pet hiljada izvođača, a samo prošle godine za nastup na festivalu nadmetalo se njih 411 iz 31 zemlje.

Najveći broj izvođača koji budu odabrani na konkursu nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

Marija Krstin

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo