.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

O radio na Exit-u: dan četvrti

10.07.2017.

Poslednjim bitovima Nine Kraviz na Dance areni, koji sat nakon svitanja završen je ovogodišnji Exit festival. Poslednje festivalsko veče obeležili su nastupi Roisin Murphy, Rag'n'Bone Man i Hardwella na glavnoj bini, Massima Savića, Škrtica i The Bambi Molesters na Fusion stejdžu i žestokih metalaca The Black Dhalia Murder i Destruction na Explosive stejdžu. Organizatori procenjunu da je Exit festival ove godine posetilo čak 215.000 ljudi. 

.

Foto: R. Getel 

Stray Dogg otvorio je program na glavnoj bini poslednje večeri festivala, na kasnoposlepeodnevnoj svetlosti u atmosferi koja se savršeno poklapala sa laganim, melanholičnim indie rock americana zvukom ovog, nama već dobro poznatog, benda.

straydogg jpg

Foto: R. Getel

Publika je nastavila da đuska uz rege ritmove Del Arno Benda, a prašina se i doslovno i metaforički podigla na nastupu zvezde večeri Roisin Murphy.

delarnoband jpg

rosisinmurphy jpg

Foto: R. Getel

Hiljade onih koji su na Exit festival došli da čuju Rag'n'Bone Man imali su razloga da budu zadovoljni jer je izveo dobro pozante hitove sa nedavno objavljenog albuma prvenca Human.

ragnboneman2 jpg

 ragnbonepublika jpg

Foto: R. Getel

Fusion bina nije imala ništa manje zvučna imena i privlačan lineup. Desert stoner rock bend Egypt koji dolazi iz Farga, grada koji je naročito znan ljubiteljima istoimene serije otvorio je program na ovoj bini, a nakon njih nastupili su i svetski poznati surf rockeri The Bambi Molesters.

bambimolesters jpg

Ljubitelji Škrtica uživali su u njihovom nastupu koji je usledio, a Massimo Savić razgalio je poštovaoce i poštovateljke pop zvuka.

Na Explosive bini, fenomenalan nastup pripredili su melodični death metalci, The Black Dhalia Murder, a noć na ovoj bini nastavila se uz Destruction, nemačke trash metalce i bendove Chronosphere, Sacramental Blood i Quasarborn, predstavnike različitih metal pravaca.

blackdhalia jpg

Nemoguće bi bilo predstaviti i pokriti sve ono što je Exit festival ove godine ponudio posetiocima na 20 bina i bar još toliko punktova sa različitim nemuzičkim saržajem. Činjenica je da je svaki od 215.000 mogao naći sadržaj koji mu prija u svakom momentu boravka na Tvrđavi. I to je potreban i dovoljan razlog da se na Exitu zateknemo i sledeće godine.

J. Z.

 


.
Završno veče jednog od najvećih domaćih festivala, koji je lociran u srcu Šumadije, tradicionalno se predstavilo u punom svetlu.…
.
Maika je novi bend/projekat Ide Prester (Lollobrigida) koja ovoga puta identitet crpi iz nepresušnih tema koje, opet, proizilaze…
.
Padala je kiša i izgubili smo od Švajcarske. To bi mogao da bude skraćeni prikaz druge festivalske večeri na Arsenlu, ali ne treba…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?