...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

O radio na Exit-u: dan četvrti

10.07.2017.

Poslednjim bitovima Nine Kraviz na Dance areni, koji sat nakon svitanja završen je ovogodišnji Exit festival. Poslednje festivalsko veče obeležili su nastupi Roisin Murphy, Rag'n'Bone Man i Hardwella na glavnoj bini, Massima Savića, Škrtica i The Bambi Molesters na Fusion stejdžu i žestokih metalaca The Black Dhalia Murder i Destruction na Explosive stejdžu. Organizatori procenjunu da je Exit festival ove godine posetilo čak 215.000 ljudi. 

.

Foto: R. Getel 

Stray Dogg otvorio je program na glavnoj bini poslednje večeri festivala, na kasnoposlepeodnevnoj svetlosti u atmosferi koja se savršeno poklapala sa laganim, melanholičnim indie rock americana zvukom ovog, nama već dobro poznatog, benda.

straydogg jpg

Foto: R. Getel

Publika je nastavila da đuska uz rege ritmove Del Arno Benda, a prašina se i doslovno i metaforički podigla na nastupu zvezde večeri Roisin Murphy.

delarnoband jpg

rosisinmurphy jpg

Foto: R. Getel

Hiljade onih koji su na Exit festival došli da čuju Rag'n'Bone Man imali su razloga da budu zadovoljni jer je izveo dobro pozante hitove sa nedavno objavljenog albuma prvenca Human.

ragnboneman2 jpg

 ragnbonepublika jpg

Foto: R. Getel

Fusion bina nije imala ništa manje zvučna imena i privlačan lineup. Desert stoner rock bend Egypt koji dolazi iz Farga, grada koji je naročito znan ljubiteljima istoimene serije otvorio je program na ovoj bini, a nakon njih nastupili su i svetski poznati surf rockeri The Bambi Molesters.

bambimolesters jpg

Ljubitelji Škrtica uživali su u njihovom nastupu koji je usledio, a Massimo Savić razgalio je poštovaoce i poštovateljke pop zvuka.

Na Explosive bini, fenomenalan nastup pripredili su melodični death metalci, The Black Dhalia Murder, a noć na ovoj bini nastavila se uz Destruction, nemačke trash metalce i bendove Chronosphere, Sacramental Blood i Quasarborn, predstavnike različitih metal pravaca.

blackdhalia jpg

Nemoguće bi bilo predstaviti i pokriti sve ono što je Exit festival ove godine ponudio posetiocima na 20 bina i bar još toliko punktova sa različitim nemuzičkim saržajem. Činjenica je da je svaki od 215.000 mogao naći sadržaj koji mu prija u svakom momentu boravka na Tvrđavi. I to je potreban i dovoljan razlog da se na Exitu zateknemo i sledeće godine.

J. Z.

 


Možda te još zanima:

.

Róisín Murphy i Jason Derulo na Exitu

Organizatori EXIT festivala objavili su još dva hedlajnera koji će ove godine nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi.

.

Capital Cities i Roisin Murphy na Exit Avanturi

Ovogodišnju EXIT Avanturu upotpuniće kalifornijski hitmejkeri Capital Cities koji će nastupiti na završnoj večeri Exit festivala (12. jula), kao i Roisin…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo