...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Muzika / Festivali

Neka i Exitaši upoznaju Novi Sad

08.07.2015.

Exit je ovih dana top tema, ne samo zbog muzike već i zbog više hiljada turista koji će zbog njega doći u Novi Sad. Svi oni već znaju da u Vojvodina ima dobre hrane, jeftinog piva i super provoda zato što je Novi Sad, između ostalog i zbog Exita, veoma dobro pozicioniran na sajtovim i aplikacijama koje služe za preporuke gde odsesti, jesti i kako se najbolje zabaviti. Među njima je svakako i popularni Trip Advisor.

.

No, ni lokalci nisu zanemarili svetske trendove, a oni svakako najbolje znaju grad, pa je tako ekipa iz Turističke organizacije Novog Sada (TONS) napravila aplikaciju koja govori o znamenitostima Novog Sada koje treba posetiti.

Predstavnica TONS-a Jelena Radojčić rekla je za O radio da aplikacija "Novi Sad priča" (Novi Sad Talking) pomaže turistima u gradu da se bolje snađu. Može se instalirati na mobilnom telefonu i pronaći na servisu Play Store.

"Na ovoj aplikaciji možemo da vidimo mapu Novog Sada sa posebnim turističkim znamenitostima i na svakoj od njih postoji opcija da pročitate o njima tekstove na ekranu telefona", objasnila je Jelena.

Osim što pruža informacije o kulturnom i istorijskom životu Novog Sada, ova aplikacija sadrži i ostale komercijalne sadržaje širom grada.

"Tu su i neke druge turističke destinacije, hoteli, hosteli, restorani i kafići. Sve ovo lako može da pomogne ljudima koji su prvi put u Novom Sadu da čuju i pročitaju sve što im može biti korisno i što bi ih moglo zanimati", kazala je Jelena.

Novi Sad je grad koji na većini lokacija, posebno u centru grada, ima slobodan pristup WiFi mreži, i ukoliko vaš interent ne radi u Srbiji lako se možete na ovu mrežu povezati besplatno i skinuti sve aplikacije koje su vam potrebne za lakše snalaženje na Exitu i po gradu.

U svakom slučaju, TONS ima i svoje punktove na koje možete i fizički doći, porazgovarati sa osobljem i tražiti informacije o svemu što vas interesuje. Postoje dva turistička info centra, jedan je u Jevrejskoj ulici broj 10, a drugi na Bulevaru Mihajla Pupina 9.

"Imamo i sajt www.novisad.travel.rs i na njemu takođe postoje informacije korisne za turiste, pa i o dešavanjima u gradu, zabavi i naravno izletima koje je moguće napraviti u okolini Novog Sada", preporučila je Jelena.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Korak po korak: avantura Velikog Mrmota

Aleksandar Damnjanović je celog života posvećen aktivnostima u prirodi. Po profesiji je šumar, iako to nikada nije radio, ali je…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo