...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Muzika / Festivali

Neka i Exitaši upoznaju Novi Sad

08.07.2015.

Exit je ovih dana top tema, ne samo zbog muzike već i zbog više hiljada turista koji će zbog njega doći u Novi Sad. Svi oni već znaju da u Vojvodina ima dobre hrane, jeftinog piva i super provoda zato što je Novi Sad, između ostalog i zbog Exita, veoma dobro pozicioniran na sajtovim i aplikacijama koje služe za preporuke gde odsesti, jesti i kako se najbolje zabaviti. Među njima je svakako i popularni Trip Advisor.

.

No, ni lokalci nisu zanemarili svetske trendove, a oni svakako najbolje znaju grad, pa je tako ekipa iz Turističke organizacije Novog Sada (TONS) napravila aplikaciju koja govori o znamenitostima Novog Sada koje treba posetiti.

Predstavnica TONS-a Jelena Radojčić rekla je za O radio da aplikacija "Novi Sad priča" (Novi Sad Talking) pomaže turistima u gradu da se bolje snađu. Može se instalirati na mobilnom telefonu i pronaći na servisu Play Store.

"Na ovoj aplikaciji možemo da vidimo mapu Novog Sada sa posebnim turističkim znamenitostima i na svakoj od njih postoji opcija da pročitate o njima tekstove na ekranu telefona", objasnila je Jelena.

Osim što pruža informacije o kulturnom i istorijskom životu Novog Sada, ova aplikacija sadrži i ostale komercijalne sadržaje širom grada.

"Tu su i neke druge turističke destinacije, hoteli, hosteli, restorani i kafići. Sve ovo lako može da pomogne ljudima koji su prvi put u Novom Sadu da čuju i pročitaju sve što im može biti korisno i što bi ih moglo zanimati", kazala je Jelena.

Novi Sad je grad koji na većini lokacija, posebno u centru grada, ima slobodan pristup WiFi mreži, i ukoliko vaš interent ne radi u Srbiji lako se možete na ovu mrežu povezati besplatno i skinuti sve aplikacije koje su vam potrebne za lakše snalaženje na Exitu i po gradu.

U svakom slučaju, TONS ima i svoje punktove na koje možete i fizički doći, porazgovarati sa osobljem i tražiti informacije o svemu što vas interesuje. Postoje dva turistička info centra, jedan je u Jevrejskoj ulici broj 10, a drugi na Bulevaru Mihajla Pupina 9.

"Imamo i sajt www.novisad.travel.rs i na njemu takođe postoje informacije korisne za turiste, pa i o dešavanjima u gradu, zabavi i naravno izletima koje je moguće napraviti u okolini Novog Sada", preporučila je Jelena.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Sa tinejdžerima u turističku turu kroz Novi Sad

Mladi novosađani uskoro će se oprobati u ulozi turističkih vodiča. Već od narednog meseca svi zainteresovani će imati priliku da…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

.

"Kosa" pola veka kasnije: Da li se nešto promenilo?

Kultno delo "Kosa" prevenstveno je bilo zamišljeno kao brodvejski pozorišni komad, ali je svoju punu slavu dobilo filmskom ekranizacijom, pod…

.

Sizifova slikovnica za nepismene

Bojan Jokanović je rođen u Tuzli 1985. godine. Živi u Doboju, diplomirani je teolog i veroučitelj. Pored toga, bavi se i…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Novi Sad dobio specijalnu mapu za mlade turiste

Omladinska mapa Novog Sada predstavlja posebno prilagođenu turističku mapu za strance od 15 do 30 godina koji posećuju Novi Sad,…

  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo