.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Muzika / Festivali

Kupamo se tamo gde nema buldožera

06.07.2019.

Crnogorski hip hop duo Who see drugog dana Exita zatvorio je program na Fusion bini. Dočekali su svitanje uz mnogobrojne fanove, koji su oduševljeno pevali dobro poznate hitove. Pre nastupa, razgovarali smo sa Dejanom Dedovićem Dedom.

.

Prošlo je tri godine od vašeg poslednjeg nastupa na Exitu. Jeste nas se uželeli?

Ima već tri godine?! Ja sam nešto mislio da smo samo jednu godinu pauzirali. Brzo mi je prošlo ovo vreme. Naravno da smo počastvovani što smo deo najvećeg festivala. Vrlo rado prihvatamo poziv i jedva čekamo nastup.

Šta je problem sa đedovinom? Treba li da se trsi?

To je pitanje koje nas muči i oko kojeg nikako ne možemo da se dogovorimo. Trsiti đedovinu, za sve one koji ne znaju lokalne izraze, to znači da je se oslobodimo, prodamo, poklonimo, a u ovom slučaju prodamo i to debelo. Opšti trend na crnogorskom primorju, ali ne samo tamo. Borimo se protiv takvih trendova, jer ipak treba da zadržimo tu đedovinu za sebe. To je kapital koji je trenutno merljiv novcem, a u jednom trenutku će biti neizmerno imati ga ponovo, a to će biti nemoguće.

Deo nastupa grupe "Who See" i razgovora sa Dedom možete pogledati u videu

Prošlo je više godina otkad je nastala pesma "Koji sam ja meni kralj". Jesmo li danas više ili manje sami sebi kraljevi?

Kod mene to varira. Čas sam kralj, čas sam neka dvorska luda. Idemo uvek ka tome da budemo kraljevi, ali ne dajemo mi sebi te titule. Trudimo se da pišemo dobre tekstove i da pravimo dobre bitove.

Pesma "Pucačina po Budvi" opisuje neke nove trendove i govori nam koliko se promenio nekadašnji način života. Ima li nade za novu, ali pozitivnu promenu? Kakva je perspektiva?

To su neki društveno politički poremećaji. Nije u pitanju samo Budva. Mi smo je odabrali samo da bismo priču sveli na neko mesto za koje svi znamo. Nadam se da će da prođu ti trendovi i da ćemo ponovo da volimo sportiste, glumce i muzičare, da će oni da budu glavne face.

Tvoj kolega Nojz je često i tvorac spotova. Da li i spot nastaje kad i pesma, ili on dolazi kasnije?

Nekad ideja za spot nastane pre pesme, a nekad mnogo kasnije. Nema pravila, sve je spontano. Ja mislim da su naši najbolji radovi upravo oni koji su spontano nastali. Nojz je veliki majstor i velika mi je čast što ga uopšte poznajem i što sa njim radim sve ove godine. Talentovan je na "masu" polja. Dobar je tekstopisac, odnedavno i bit mejker, grafički dizajner, video producent, nema šta nije.

Gde još možemo da vas slušamo ovog leta?

Sad ćemo se malo okrenuti crnogorskom primorju, a bićemo i u Zaječaru. Ne mogu da se setim gde sve nastupamo, treba mi kalendar.

Spot za pesmu "Đedovina"

Šta nam spremate posle "Đedovine"?

Spremamo još jedan singl, ali i peti album.

Možemo li da znamo đe se vi kupate i školjke skupljate?

Trudimo se da ugrabimo vremena da se kupamo ispred kuće. To su porodične plaže na kojima smo odrasli i gde smo sreli prve devojke. Meni je tu najmilije. Čisto je, lepo, blizu, bez mnogo saobraćaja. Imam i klince, a moji đavolčići su maniti pa vole da skaču svuda. Tu ne moram da trčim za njima i govorim "pazi auto, pazi kamion, pazi bager, pazi buldožer", jer toga kod nas ima baš puno. 

Jovana Golubović

.
Ako ste mislili da je festivalima došao kraj i da možete da odmorite do naredne sezone, grdno ste se prevarili. Počinje OPENS distrikt…
.
U okviru ovogodišnjeg festivala Uličnih svirača, uspešno se predstavio i projekat Danube streamwaves koji je na jednom mestu okupio…
.
U okviru četvrte po redu, završne, manifestacije Danube Streamwaves koja se po drugi put održala u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?