...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Krajem leta "Rokerijada" u Petrovcu na Mlavi

01.06.2018.

Tokom avgusta i septembra u Petrovcu na Mlavi biće održana druga "Rokerijada", festival posvećen rokenrol stvaralaštvu i kulturi.

.

Festival organizuje Udruženje građana "Fabrika – Petrovac na Mlavi", a centralni događaj festivala su koncerti i takmičenje mladih autorskih bendova iz cele Srbije na gradskom trgu.

Takmičenje je zakazano za 31. avgust, kada će nastupiti pet bendova odabranih od strane selektora i jedan po izboru publike, koja će moći da glasa na zvaničnom sajtu UG "Fabrika – Petrovac na Mlavi".

Nagrade za najbolji sastav su: snimanje tri numere u "Mr. Sound" studiju u Petrovcu na Mlavi, snimanje i produkcija video spota za jednu numeru u produkciji "Mravac Video" i izdavanje singla pod etiketom beogradske izdavačke kuće "Lampshade Media". Predviđene su i robne nagrade za istaknute muzičare od strane "Dak music shop" iz Kragujevca.

Narednog dana će, pored nekoliko lokalnih bendova, nastupiti i Vlatko Stefanovski Trio.

rokerijada

Početkom avgusta biće otvorena izložba o petrovačkom rokenrolu u Zavičajnom muzeju, dok će sredinom septembra u Narodnoj biblioteci "Đura Jakšić" biti održana radionica za decu i mlade "Rockaonica".

"Rokerijada" ima i humanitarni karakter. Na prethodnom festivalu, kao i na manifestaciji "50 godina petrovačkog Rock n Roll-a", prikupljena je pomoć za petrovačko porodilište. Plan je da se nastavi sa takvom praksom.

Opština Petrovac na Mlavi je podržala "Rokerijadu" kao projekat od javnog značaja.

Foto: Zvaničan sajt

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo