...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Muzika / Festivali

Igrarije za vikend u SKC

23.10.2015.

Peti Evenstar festival fantastike biće održan ovog vikenda u Studentskom kulturnom centru u Beogradu pa će SKC postati dom junacima iz "Igre prestola", "Gospodara prstenova", "Valkire", "Vikinga" i ostalih literarnih i filmskih dela i kompjuterskih igrica.

.

Program će se uporedo odigravati u glavnoj i tribinskoj sali, malom i velikom klubu, a fokus je na mitologiji, epskoj i naučnoj fantastici, steampunk-u, kao i fantastici u stripu. Posetioce očekuju nastupi viteških udruženja koji će dočarati kostime, oklope i život srednjevekovne Srbije. Oni koji žele da se oprobaju u mačevanju, imaće priliku da saznaju više o tehnikama koje potiču od despota Stefana Lazarevića u interaktivnoj radionici rano-renesansnog mačevanja. Muzički deo programa obuhvata koncert orkestra muzičke škole "Josip Slavenski" koji će izvoditi numere iz "Hari Potera", "Pirata sa Kariba", dok će duo iz "Beogradskog gitarskog društva" pokazati kako zvuči "Gospodar prstenova" na klasičnim gitarama.

Evenstar akustični bend će uživo izvoditi tematsku muziku iz igara, filmova, numere bendova Era, Enya, Adiemus, a metal bend "The Fellowship" je spremio pesme grupa Nightwish, Within Temptation kao i od Tarje Turunen.

Pored mačevanja, gosti će moći da se oprobaju i u interaktivnim radionicama poput likovne, gde će naučiti kako da nacrtaju zmaja ili muzičke u okviru koje će zainteresovani moći da se upoznaju sa osnovama klasične gitare.
Na origami radionici, posetioci će moći da nauče kako da uz pomoć papira naprave Star Wars figure. "Ultimate dance" će kako starijima, tako i najmladjima pokazivati plesne korake koreografije inspirisanje srednjevekovnim i mitskim plesovima.

Tu su i razne igre, kao lov na pitalice i zagonetke sakrivene u SKC-u, izazov u brzom ispijanju piva izmedju patuljaka i vilenjaka, veliko Cosplay takmičenje, likovni konkurs i izložba.

Ogromni poligon "Čoveče ne ljuti se" omogućava učesnicima da izaberu omiljenu kuću iz "Igre prestola" i budu čovečuljci koji će se boriti za pobedu svoje kuće.

Klub C22 je omogućio igranje kartičnih i tabličnih društvenih igara, a najavljena je i izložba strip tabli "Valkire" Dražena Kovačevića, kao i izložba likovnih radova Evenstar konkursa kao i Lego postavka "Gospodara prstenova".

Organizatori veliku pažnju posvećuju i interaktivnim tribinama i diskusijama. Gosti će iz prve ruke moći da čuju više o epskoj fantastici i mitologiji iz pera Miloša Petkovića autora "Perunovog hroničara" koji će predstaviti svoju najnoviju knjigu "Tajna stare vodnice".

Na tribini "Fantastika u stripu" biće predstavljena dela poput "Valkire", "Vekovnika" i "Družine Dardaneli". Ivan Branković će, pored promocije knjige "Prometejev dnevnik" održati tribinu na kojoj će pričati o realnom procesu i izdavanju knjige u Srbiji.

Plesne trupe će izvesti koreografije orijentalnog plesa sa sabljama uz muziku "Igre prestola" kao one inspirisane mitologijom i antičkom Grčkom.

Posetioci će biti u prilici da uživaju u nastupima modernog i irskog plesa, a Nektan art kompanija i teatar spremaju performans, dok su na programu i dve tematske žurke, Medieval party i Mask&Ball.

U sklopu festivala će biti izloženi štandovi gde će moći da se kupe ručni radovi, odeća, knjige, figure, stripovi, nakit mladih umetnika.

Ulaznica za jedan dan festivala košta 300 dinara, a komplet za oba dana 500.

Možda te još zanima:

.

Ko su novi protagonisti u drugoj sezoni "Kuće zmaja"?

Serija "Kuća zmaja" dobiće nove protagoniste u drugoj sezoni, a HBO sada je i zvanično predstavio glumce koji će se…

.

Druga sezona "Kuće zmaja" će imati manje epizoda

Predstojeća sezona "Kuće zmaja" ("House of the Dragon") imaće osam epizoda, dve manje od prvog serijala ovog prednastavka "Igre prestola".…

.

Kuća zmaja oborila rekorde

Nova serija HBO mreže "Kuća zmaja" (House of the Dragon) je najgledaniji naslov ikada na ovoj striming platformi, uključujući i…

.

Džordž R.R. Matin o Igri prestola: Ako vam se ne sviđa, nemojte da gledate

Dok fanovi željno iščekuju izlazak serije "House of the Dragon", koja će se baviti događajima koji su prethodili priči "Igra…

.

Nova serija u najavi: Vraća se Džon Snou

The Hollywood Reporter javlja da je Kit Harington potpisao ugovor za ponavljanje uloge u novoj seriji koja će biti nastavak…

.

The Wheel of Time: Amazonova Igra presola

Serija "The Wheel of Time" nastala je prema romanima autora Roberta Jordana koje odlikuju brojne avanture i svet magije. Zvuči…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo