...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Muzika / Festivali

Igrarije za vikend u SKC

23.10.2015.

Peti Evenstar festival fantastike biće održan ovog vikenda u Studentskom kulturnom centru u Beogradu pa će SKC postati dom junacima iz "Igre prestola", "Gospodara prstenova", "Valkire", "Vikinga" i ostalih literarnih i filmskih dela i kompjuterskih igrica.

.

Program će se uporedo odigravati u glavnoj i tribinskoj sali, malom i velikom klubu, a fokus je na mitologiji, epskoj i naučnoj fantastici, steampunk-u, kao i fantastici u stripu. Posetioce očekuju nastupi viteških udruženja koji će dočarati kostime, oklope i život srednjevekovne Srbije. Oni koji žele da se oprobaju u mačevanju, imaće priliku da saznaju više o tehnikama koje potiču od despota Stefana Lazarevića u interaktivnoj radionici rano-renesansnog mačevanja. Muzički deo programa obuhvata koncert orkestra muzičke škole "Josip Slavenski" koji će izvoditi numere iz "Hari Potera", "Pirata sa Kariba", dok će duo iz "Beogradskog gitarskog društva" pokazati kako zvuči "Gospodar prstenova" na klasičnim gitarama.

Evenstar akustični bend će uživo izvoditi tematsku muziku iz igara, filmova, numere bendova Era, Enya, Adiemus, a metal bend "The Fellowship" je spremio pesme grupa Nightwish, Within Temptation kao i od Tarje Turunen.

Pored mačevanja, gosti će moći da se oprobaju i u interaktivnim radionicama poput likovne, gde će naučiti kako da nacrtaju zmaja ili muzičke u okviru koje će zainteresovani moći da se upoznaju sa osnovama klasične gitare.
Na origami radionici, posetioci će moći da nauče kako da uz pomoć papira naprave Star Wars figure. "Ultimate dance" će kako starijima, tako i najmladjima pokazivati plesne korake koreografije inspirisanje srednjevekovnim i mitskim plesovima.

Tu su i razne igre, kao lov na pitalice i zagonetke sakrivene u SKC-u, izazov u brzom ispijanju piva izmedju patuljaka i vilenjaka, veliko Cosplay takmičenje, likovni konkurs i izložba.

Ogromni poligon "Čoveče ne ljuti se" omogućava učesnicima da izaberu omiljenu kuću iz "Igre prestola" i budu čovečuljci koji će se boriti za pobedu svoje kuće.

Klub C22 je omogućio igranje kartičnih i tabličnih društvenih igara, a najavljena je i izložba strip tabli "Valkire" Dražena Kovačevića, kao i izložba likovnih radova Evenstar konkursa kao i Lego postavka "Gospodara prstenova".

Organizatori veliku pažnju posvećuju i interaktivnim tribinama i diskusijama. Gosti će iz prve ruke moći da čuju više o epskoj fantastici i mitologiji iz pera Miloša Petkovića autora "Perunovog hroničara" koji će predstaviti svoju najnoviju knjigu "Tajna stare vodnice".

Na tribini "Fantastika u stripu" biće predstavljena dela poput "Valkire", "Vekovnika" i "Družine Dardaneli". Ivan Branković će, pored promocije knjige "Prometejev dnevnik" održati tribinu na kojoj će pričati o realnom procesu i izdavanju knjige u Srbiji.

Plesne trupe će izvesti koreografije orijentalnog plesa sa sabljama uz muziku "Igre prestola" kao one inspirisane mitologijom i antičkom Grčkom.

Posetioci će biti u prilici da uživaju u nastupima modernog i irskog plesa, a Nektan art kompanija i teatar spremaju performans, dok su na programu i dve tematske žurke, Medieval party i Mask&Ball.

U sklopu festivala će biti izloženi štandovi gde će moći da se kupe ručni radovi, odeća, knjige, figure, stripovi, nakit mladih umetnika.

Ulaznica za jedan dan festivala košta 300 dinara, a komplet za oba dana 500.

Možda te još zanima:

.

Ponovi gradivo, nova sezona Igre prestola stiže!

Nakon dve godine čekanja, zvanično smo saznali: 14. april je dan kada izlazi prva epizoda poslednje sezone "Igre prestola". Vreme…

.

Život uz usnu harmoniku

Stefan Stefanović Gile dobro je poznat novosadskim ljubiteljima bluza i rokenrola. Karijeru je započeo svirkom na ulici, a u Šinobusima…

.

Kejvov onlajn koncert pretežak zadatak za domaće bendove

Muzičari širom sveta među prvima su postali ekonomske žrtve pandemije koronavirusa. Kako je koja zemlja uvodila mere, prvo su zabranjivani…

.

Novi igrač donosi nove odnose na tržištu muzike

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) od nedavno je dostupan u svim zemljama Balkana i bivše Jugoslavije. "Sada korisnici mogu da…

.

Gos'n Bandar kao Piknikaso!

Miroslav Majkić u domaćem muzičkom podzemlju poznatiji je kao Gos'n Bandar, a njegov bend Piknik do sada je objavio tri…

.

Brigand: Život je zmija

Pančevačko-beogradski sastav Brigand je u februaru ove godine objavio treći studijski album "Iza crne duge" i to za renomiranu izdavačku kuću…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo