...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Gužvu pobedite planiranjem

11.07.2018.

Reč Exit uveliko je postala sinonim za reč jul. S obzirom na to da smo se već našli u sredini festivalske groznice, ekipa Oradija donosi vam korisne informacije o tome kako izbeći festivalsku gužvu i kako se snaći sa izmenama saobraćaja.

.

Veliki broj Novosađana do sada je već sasvim dobro naučio fore i fazone za bežanje od kolona, ali stiže pomoć i za one koji prvi put dolaze na Exit i za one koji još uvek nisu dovoljno naštrebani.

PR Exit festivala Teodora Miljković objasnila nam je gde možete da preuzmete svoje narukvice ako to još uvek niste uradili, kada to možete učiniti, ali i koje je najbolje vreme za to.

exitnarukvice jpg

Foto: exitfest.org

"Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, apelujemo na posetioce da svoje karte zamene za narukvice što pre. Radno vreme zamenskih mesta je u centru Novog Sada ispred SNP-a u sredu i četvrtak od 12 časova, zatim Lovoturs u četvrtak od 10 časova, dok će u petak, subotu i nedelju ovo zamensko mesto raditi od 18 časova i kamp na Štandu u sredu i četvrtak od 17 časova" rekla je Teodora.

Ona je dodala i da svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju da zamene karte za narukvice, dok kupci dnevnih ulaznica na Exit mogu da uđu isključivo tako što kupljenu ulaznicu donesu na festivalske kapije.

Teodora je podsetila i da se dnevne ulaznice ne menjaju za narukvice, kao i da je zamensko mesto na Štrandu dostupno svim posetiocima festivala, a ne samo kamperima. 

exitfoto jpg

Foto: exitfest.org

Što se tiče predugačkih kolona na samom čekiranju karata i ulazu na festival, tu nam nema baš mnogo pomoći, red postoji pa postoji. Ono što malo može da ubrza proces, jeste da još jednom utvrdimo šta može, šta ne može da se unese na festival.

Teodora Miljković detaljno nam je objasnila koje su to stvari za koje nam obezbeđenje neće praviti problem, a šta će od stvari dodatno usporiti pretres na kapiji.

"Ono što je dozvoljeno da se unese na Petrovaradinsku tvrđavu jesu rančevi, šeširi, kape, mobilni telefoni, naočare za sunce, mali kišobrani, kabanice, kapi za čišćenje kontaktnih sočiva, dozvoljen je insulin i dozvoljeni su naravno i lekovi " rekla nam je Teodora, ali objasnila je i da postoje stvari koje ne smeju da prođu kroz kapije Petrovaradinske tvrđave.

Posetioci tako neće moći da unesu flaše i konzerve, instrumente, hranu i piće, šatore, kućne ljubimce, velike kišobrane, štapove za selfi, dronove, dezodoranske i parfeme.

Kada je u pitanju izmena režima saobraćaja za vreme Exit festivala, bitno je naglasiti da je saobraćaj zabranjen za sva motorna vozila, osim vozila organizatora u čitavom Podrađu Petrovaradinske tvrđave. Uvedena je i zona "30" od Beogradske kapije i obeležavanje pešačkog prelaza kod Lovotursa, dok će privremeno taksi stajalište biti na Trgu Vladike Nikolaja u Petrovaradinu.

Gužve će biti ogromne, budite jako strpljivi, skupite svu energiju ovog sveta i lepo se provedite.

Prilog o ovoj temi možete preslušati u plejeru:

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo