.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

Festival uličnih svirača predstavio izvođače

01.07.2015.

Ovogodišnji Festival Uličnih svirača odabrao je 14 umetnika i umetničkih grupa koji će biti deo velike porodice uličnih svirača i svojom umetnošću doprineti kvalitetu programa.

.

Festival uličnih svirača je, kao i prethodnih godina, pozvao sve pojedince, sastave i trupe iz domena muzike, plesa, performansa i pantomime, kao i klovnove, žonglere, glumce i druge artiste koji žele da postanu deo velike porodice. Tokom četiri meseca, na konkurs se prijavilo stotinak umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva, najčešće muzičara.

Neki su se Festivalu obraćali tonom iskusnih profesionalaca, a neki naoružani šarmom amaterizma. I jedni i drugi su želeli da budu deo programa koji će Novosađani imati priliku da prate u užem centru grada početkom septembra ove godine.

Ovogodišnji Festival Uličnih svirača odabrao je 14 umetnika i umetničkih grupa. Neki od njih su:

InSession, petorka iz Maribora u Sloveniji koja na Festival dolazi s bogatim iskustvom uličnog nastupanja po Italiji, Nemačkoj, Holandiji i Belgiji. Oni izvode pop i rok, i to onaj sa indi predznakom.

foto2 png

Kezz je umetničko ime kantautorke iz Kikinde Tamare Ristić. Čućete kako peva inspirisana tradicionalnom muzikom Balkana, ali i autorske numere, potpuno moderne, namenjene publici koja voli alternativni pop.

foto3 png

Kralj Čačka, odnosno Nenad Marić, na Festival uličnih svirača dolazi s reputacijom najboljeg ili barem najuzbudljivijeg novog domaćeg kantautora. Srpski Tom Vejts već godinama je nadimak ovog talentovanog beogradskog Čačanina.

foto4 png

Lepi Jova ime je novosadskog benda koji spaja džez, rok i elektronsku muziku s narodnom, izvornom muzikom Balkana. U bendu sviraju sve sami virtuozi na fruli, violini, klarinetu, saksofonu, bongosima.

foto5 png

HAOS žongleri, novosadski ulični performeri, sebi su zadali zadatak da vatrenim i led rekvizitima osvetle grad. Ponudili su nam i program od plesa sa vatrom(...) do koreografija uz koje je nemoguće ne đuskati;

foto1 png

Ovogodišnje, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu. Festival organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Naftne industrije Srbije.

L.K.

.
Prošlog vikenda u Lincu je održan poslednji sastanak u okviru međunarodnog projekta "Danube Streamwaves", čiji deo je i Oradio.…
.
Još jedno izdanje Zelene ljubavi biće održano u dobro poznatom ambijentu, na Spensu u Novom Sadu 11. i 12. oktobra, a organizatori…
.
Prethodnog vikenda, novosadski klub Soulpeddler bio je domaćin osmog Takt festivala. Trodnevni festival obeležio je veliki broj…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?