...
TRENUTNO11:40 - 12:00O tome se priča

Muzika / Festivali

Festival uličnih svirača predstavio izvođače

01.07.2015.

Ovogodišnji Festival Uličnih svirača odabrao je 14 umetnika i umetničkih grupa koji će biti deo velike porodice uličnih svirača i svojom umetnošću doprineti kvalitetu programa.

.

Festival uličnih svirača je, kao i prethodnih godina, pozvao sve pojedince, sastave i trupe iz domena muzike, plesa, performansa i pantomime, kao i klovnove, žonglere, glumce i druge artiste koji žele da postanu deo velike porodice. Tokom četiri meseca, na konkurs se prijavilo stotinak umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva, najčešće muzičara.

Neki su se Festivalu obraćali tonom iskusnih profesionalaca, a neki naoružani šarmom amaterizma. I jedni i drugi su želeli da budu deo programa koji će Novosađani imati priliku da prate u užem centru grada početkom septembra ove godine.

Ovogodišnji Festival Uličnih svirača odabrao je 14 umetnika i umetničkih grupa. Neki od njih su:

InSession, petorka iz Maribora u Sloveniji koja na Festival dolazi s bogatim iskustvom uličnog nastupanja po Italiji, Nemačkoj, Holandiji i Belgiji. Oni izvode pop i rok, i to onaj sa indi predznakom.

foto2 png

Kezz je umetničko ime kantautorke iz Kikinde Tamare Ristić. Čućete kako peva inspirisana tradicionalnom muzikom Balkana, ali i autorske numere, potpuno moderne, namenjene publici koja voli alternativni pop.

foto3 png

Kralj Čačka, odnosno Nenad Marić, na Festival uličnih svirača dolazi s reputacijom najboljeg ili barem najuzbudljivijeg novog domaćeg kantautora. Srpski Tom Vejts već godinama je nadimak ovog talentovanog beogradskog Čačanina.

foto4 png

Lepi Jova ime je novosadskog benda koji spaja džez, rok i elektronsku muziku s narodnom, izvornom muzikom Balkana. U bendu sviraju sve sami virtuozi na fruli, violini, klarinetu, saksofonu, bongosima.

foto5 png

HAOS žongleri, novosadski ulični performeri, sebi su zadali zadatak da vatrenim i led rekvizitima osvetle grad. Ponudili su nam i program od plesa sa vatrom(...) do koreografija uz koje je nemoguće ne đuskati;

foto1 png

Ovogodišnje, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu. Festival organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Naftne industrije Srbije.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Nikola Ćirić: Horna i jutarnje sunce

Svet klasične muzike nikada nije stigao u centar pažnje javnosti i većeg dela publike. To se možda dogodi teka kada…

.

Na festivale uz mere predostrožnosti

Iako je većina manifestacija i javnih okupljanja odložena zbog pandemije koronavirusa, određeni događaji se ipak vraćaju na velika vrata. Upravo…

.

Reakcije na održavanje Exita podeljene, organizatori objavili prva imena

Zvanična odluka o tome da ovogodišnji Exit festival ipak bude održan izazvala je različite reakcije javnosti. Sa jedne strane, mnogi…

.

Mirko Topalski: Klasični rokenrol gejmer

Vreme izolacije i boravka među četiri zida koristili smo na različite načine. Neki su radili od kuće, neki su se…

.

Festivali će preživeti, ali ih čekaju promene

Najveći muzički festivali u Evropi otkazani su još početkom krize izazvane pandemijom koronavirusa. Kako se situacija zaoštravala, tako su stizale…

.

Španski filmski klasici na internetu

Narednih nedelja imaćemo priliku da potpuno besplatno pogledamo više od deset španskih filmova u okviru ciklusa "Klasici uz tebe".

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo