...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Muzika / Festivali

Festival u Umagu novi član Exita

08.07.2016.

Nakon festivala Revolution u Temišvaru i Sea dance-a u Crnoj Gori, Exit porodica dobija još jednog festivalskog člana. Exit avantura se širi i na Hrvatsku, u istarski Umag. Festival je planiran za kraj maja i početak juna sledeće godine, a više detalja o festivalu će organizatori objaviti u septembru. 

.

"Region Jugoistočne Evrope može biti jedan od najtraktivnijih u festivalskom turizmu. Odabrali smo Umag i Istru najpre zbog kulturološke povezanosti i saradnje. Ovo je samo kruna te saradnje", rekao je direktor Exita Dušan Kovačević. 

Na pitanje zašto baš Umag, više detalja je imao direktor organizacije Istraturist Ronald Kotoraj. 

"Exit je pokazao da je moguće imati konstantan kvalitet, ali i porast kvaliteta iz godine u godinu. Exit je festival koji povezuje. Nama je stalo do vrednosti koje on nosi i čini sa odabirom muzike i okruženja", naveo je Kotoraj. 

Motiv Istrana da učestvuju u ovom projektu osim vrednosti koje nosi Exit jeste i aktiviranje pred letnje sezone. 

"Želimo da ovaj festival bude najava letnje sezone, ali motiv većih dolazaka na more van sezone", istakao je Milovan Popović iz Turističke zajednice Umaga. 

Novinari su iskoristili priliku da pitaju da li je rešen problem sa infrastrukturom Sea dance festivala, na šta je direktor Exita odgovorio da problema više nema i da će festivala sigurno biti.

Ono što je novinare još zanimalo jeste i to kada će festival u Umagu dobiti ime, što je takođe najavljeno za septembar kada će biti poznat i koncept festivala. 

N.Š. 

Možda te još zanima:

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo