.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

Exit ponovo najbolji evropski festival

18.01.2018.

Festival Exit ponovo je osvojio nagradu za najbolji evropski festival, objavljeno je na dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European festival awards) u Holandiji.

.

Novosadski festival pobedio je u konkurenciji 350 festivala iz više od 35 zemalja, sa osvojenih više od milion glasova publike i po mišljenju stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije.

Exit je u konkurenciji za glavnu nagradu bio sa drugim vodećim evropskim festivalima, kao što su Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands, Wacken Open Air i mnogi drugi.

Osnivač Exita Dušan Kovačević kaže da je neverovatan uspeh osvojiti najvažniju festivalsku nagradu posle samo četiri godine, u konkurenciji festivala čiji su budžeti veći i više od deset puta.

“Osećaj je neopisiv, izuzetno smo ponosni što smo najveće priznanje vratili u naš Novi Sad, evropsku prestonicu kulture, u našu Srbiju, u naš region. Upravo Balkanu posvećujemo ovu nagradu, sa željom da Exitovih pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Rumuniji doprinesu da se našim regionom šire poruke ljubavi i prijateljstva i da 'Tiha balkanska većina' prevlada i osigura trajni mir i sigurnost na ovim prostorima”, rekao je prvi čovek Exita.

Official Exit Aftermovie 2017

Pre nekoliko dana objavljeni su i prvi učesnici ovogodišnjeg Exita, među kojima se nalaze osmostruki dobitnik Gremi nagrade Ziggy Marley, rok kantautorka Alice Merton, potom Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Dog Eat Dog, Slaves, Grave Digger, Slapshot, Idles, Asphyx i brojni drugi izvođači.

.
Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih…
.
Kad se među mladima pomene džez, retko ko ne pomisli na muziku iz prve polovine prošlog veka i na nešto što je staro, neprivlačno…
.
Ako se drugog dana Nišvila lako mogao izdvojiti favorit večeri, za treće veče se to ne bi moglo reći. Lisa Simone je premijerno…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Kako se hranite tokom leta?