...
TRENUTNO16:10 - 16:20Pesma dana

Muzika / Festivali

Ensh: Novi spot i nova pesma spremni

07.07.2016.

Još jedan Exit festival je uveliko počeo, a među prvima smo u haosu press backstage-a ugostili ni manje ni više nego Ensh-a! Već se priča o tome da je Ensh spremio novosti za svoju publiku, a kako O radio saznaje u pitanju je nova pesma "Gde ćemo" i novi spot koji je sniman pre svega nekoliko dana!

.

foto: enshmusic.com

"U pitanju je novi spot i nova pesma, i mislim da će ljudima biti jako zanimljiva, jer je drugačija od onoga na šta su od mene navikli. Više je onako malo istripovano i sporije, ali ima duha, tako da jedva čekam da izađe", kazao je Ensh.

Ako je drugačije i posebno, pitali smo koji je onda njegov stil i na koji način se on menja od albuma do albuma?

"Zapravo, želim da moj stil nikada ne bude konkretan, i želim da ga konstantno menjam. Od prvog albuma, pa preko albuma Both of Them Milenko, to se menjalo. Volim da ostanem u sferi elektronike, da je mešam sa popom i da ljudima pesme lako ulaze u uvo, a da bude pevljivo i zabavno. U tome svemu volim da imam dovoljno lufta", ispričao nam je Ensh.

Za publiku Exit festivala on je pripremio klasičan nastup, ali u vrlo specijalnom izdanju, pa nije hteo previše da odaje.

"Biće jako, jako energično, zabavno i puno pevljivih stihova", otkrio je on.

Prema njegovim rečima, ovog leta neće biti mnogo prisutan na festivalima i nastupima, jer čeka novi singl, koji treba da se pojavi krajem leta ili početom jeseni.

"Biće to to jedna regionalna turneja krajem avgusta ili početkom septembra, tako da ćete moći da gledate u više gradova, samo pratite datume", kazao je Ensh.

U naredna četiri dana Exita za Ensha ima puno bendova kojima bi trebalo posvetiti pažnju i koji će svirati na raznoraznim binama. Svoj nastup će podeliti sa novosadskom kantautorkom Nađom, čiji rad i muziku svesrdno preporučuje.

"Nju mnogo gotivim i preporučujem svima da isprate. Naravno tu je i grupa Ti. Oni su mi mnogo veliki gotivci i mnogo su i meni pomogli u karijeri, pa ih od srca podržavam. I svakako neizostavni Repetitori, koji će vladati Main Stage-om. Baš želim da podržim lokalne umetnike i mislim da je to veoma bitno", kazao je Ensh.

Ekipa O radija će pratiti datume i obavestiti vas čim se novi singl pojavi, a u dogovoru sa Enshom, bićete među prvima koji će imati privilegiju da čuju novi rad ovog sjajnog umetnika!

M. L.

Možda te još zanima:

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo