...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Muzika / Festivali

Energična Ellie Goulding ljubimica Exita

08.07.2016.

Možemo slobodno reći da su Repetitori otvorili ovogodišnji Exit, jednim od najglasnijih nastupa prve večeri festivala. Sjajni beogradski trio trenutno je na turneji po Evropi, ali su slušaocima O radija poručili da na jesen konačno mogu očekivati novi album benda.

Svirka Repetitora bila je sjajan uvod za britanski bend Bastille. I ovi momci pripremaju novi materijal, a u razgovoru sa novinarima Radija Novog Sada i O radija, saznali smo da pokušavaju da isprobaju nove stvari na novom albumu. "Više koristimo gitare i duvačke instrumente i dosta na nas utiče hip hop", kazali su momci iz benda.

.

Desetine ogromnih šarenih balona prekrilo je publiku Main Stage-a, na taktove najvećih hitova mlade pevačice Ellie Goulding. Pre njenog nastupa Petrovaradinsku tvrđavu obasjao je jedan od najvećih exitovskih vatrometa. Svi elementi za najbolju žurku večeri su bili tu.

A Gouldingova nije razočarala! Pred njen nastup prostor ispre glavne bine bio je popunjen do posladnjeg mesta, tako da je bilo nemoguće prići bini ukoliko ste i malo zakasnili na svirku. Ne treba pominjati da je, posebno ženski deo publike, u jedan glas sa Ellie otpevao njen poslednji filmski hit "Love Me Like You Do".

bastille jpg

Bastille

Tu negde u isto vreme, vrlo slična atmosfera vladala je i na Dance Areni. Ekipa O radija tamo je stigla nešto kratko pred nastup Dimitrija Vegasa i Like Mike-a, jednog od terenutno globalno najhot DJ-eva i predvodnika elektro dance scene. Dimitri je odvojio i par minuta za nas, kako bi najavio novi album i nove pesme na kojima radi.

"Postoji mnogo umetnika koje cenimo Like Mike i ja, a pošto trenutno radimo na novom albumu tražimo ljude sa kojima ćemo sarađivati. Kada bih morao da izaberem rekao bih da nam je san da sarađujemo sa Dr Dre-om i Eminemom", rekao je Dimitri za O radio.

Sjajna atmosfera bila je i na Fusion bini, a posebno tokom nastupa nesvakidašnjih holanđana My Baby, koji je prenošen uživo i na streamu O radija. Jedina devojka u bendu Cato van Dyke, bila je gošća O radija nešto posle nastupa, za koji je rekla da je prošao odlično, da je u Novom Sadu bila već više puta i da obožava ovdašnju publiku.

mybaby jpg

Cato, My Baby

Najavila je da će se bend ponovo vratiti u naš grad, ali da je moguće da će sledeći put svirku imati i u nekom od beogradskih klubova.

Ovogodišnji Exit ponudio je posetiocima mnogo novog, zabavnog sadržaja, među kojem i interaktivni lavirint u blizini Fusion bine, zonu za ekstremne sportove, zip lajn, skejtersku rampu, Silent Disco, cela tvrđava je ukrašena novogodišnjim lamionima i ukrasima iz centra grada, a tematika cele Tvrđave je "magična".

Sve zanimljivosti pogledajte u prvom v-logu, kao i na Snapchatu O radija. Vidimo se na tvrđavi!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo