...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Dve devojke pale sa bedema na Exitu

08.07.2016.

Tokom prve noći na Petrovaradinskoj tvrđavi, dve devojke su povređene nakon što su na festivalu Exit pale sa bedema, potvrđeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

.

Teške telesne povrede zadobila je T.J. (20) iz Srbobrana i zadržana je na daljem lečenju na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju.

Devojka T. Ž, takođe iz Srbobrana, zadobila je lake telesne povrede i nakon ukazane lekarske pomoći na istoj klinici, puštena je na dalje kućno lečenje.

Ipak, organizatoru Exita danas su saopštili da ove devojke nisu ni bile na festivalu.

"Po informacijama sa kojima trenutno raspolažemo, po pozivu komunalne policije dve devojke je hitna pomoć pokupila u Petrovaradinu oko 23 sata, kod Beogradske kapije, van granica festivala, na nekih kilometar udaljenosti od ulaska na festival. Još uvek čekamo da nam se potvrde informacije koji je stepen povreda i da li su devojke bile posetiteljke festivala. Po prvim informacijama, devojke nisu bile na festivalu", saopštili su organizatori Exita.

U prethodna tri dana u kampu "Exit Village" je u Hitnoj pomoći zbrinuto 12 posetilaca, a prvog dana i prve noći festivala ukupno deset. Uglavnom su u pitanju uganuća, ubodi insekata i sitne posekotine.

U kampu je uglavnom mirno, dok je na Tvrđavi u hitnoj završilo 77 pacijenata. Osmoro njih prevezeno je u urgentni centar. To su bile povrede, uganuća, posekotine i jedan prelom ruke. Osim toga posetioci su se žalili na alergije, glavobolje i pijanstvo.

Exit tim je povodom informacije o padu devojaka saopštio da je dve devojke hitna pomoc pokupila u Petrovaradinu oko 23h, kod Beogradske kapije, van granica festivala, na nekih kilometar udaljenosti od ulaska na festival. "Još uvek čekamo da nam se potvrde informacije koji je stepen povreda i da li su devojke bile posetiteljke festivala. Po prvim informacijama, devojke nisu bile na festivalu", saopštio je Exit tim.

N.Š i M.L.

Možda te još zanima:

.

Prva noć Exita bez većih problema

Počeo je 23. Exit za koji su, prema rečima organizatora, prodati svi kompleti ulaznica. Iako tako nije izgledalo po otvaranju…

.

Dronovi u službi hitne pomoći

Postoji niz razloga i načina za korišćenje dronova, a prema nedavnim istraživanjima sprovedenim u Evropi dronovi bi u budućnosti mogli…

.

Lekarsku pomoć zatražile 94 osobe

Hitna pomoć je tokom treće večeri Exita intervenisala ukupno 94 puta. Već na Tvrđavi rešeno je 86 intervencija, ali je…

.

Drugo veče Exita bez većih povreda

Drugo veče Exita prošlo je znatno mirnije i bez teških povreda koje su obeležile prvo veče.

.

Aparat za reanimaciju i u kampusu

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata dobio je defibrilator! To je aparat koji služi kao prva pomoć pri srčanim zastojima, a…

.

"Odvažni & snažni" edukuju mlade o bezbednosti

Udruženje Step to step realizovalo je u protekla tri meseca projekat "Odvažni & snažni" u okviru koga je deset odabranih…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo