.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Muzika / Festivali

Brkovi: Pošten čovek nema vremena za sebe

27.06.2015.

Bend Brkovi sinoć je nastupio na glavnoj bini Arsenal festivala i to pred skoro punim platoom Mejn stejdža. Bez obzira na to što kiša nije prestajala da pada, bend je vernoj publici pružio neverovatan šou. Ekipa O radija uspela je da na nekoliko minuta uhvati frontmena grupe Šamsu i postavi mu par sociološko-duhovitih pitanja.

.

   Zašto ne valja biti mnogo dobar?

Zato što je takav čovek naivan, što bi se reklo u narodu, ne j*be naivan, pošten čovek. Zapravo iz daljine vidim kakav je ko, prije nego što upoznam čoveka. Tada postavim gard da vidim kakav je, pa ako se iznenadim pozitivno onda super, ako vidim da je đubre onda ništa, idemo dalje. Pošten čovek nema vremena za sebe. On živi život samo da bi pomogao nekome, što naravno ima svoju vrednost. Meni je draže da tebi ispečem dva dobra jaja i da ti pojedeš i kažeš j*bena su bila. Zapravo sam ja na takav način dobar.

Još jedna zabluda jeste što ljudi misle da su roditelji dobri ljudi. Recimo ja razbijem kafanu i prebiju me, a nakon tjedan dana čovek koji ima decu razbije kafanu i onda kazu, a nemoj čovek ima dete.

   Kako se Brkovi bore sa kapitalizmom?

Ne borimo se više, ja sam se borio i billo je loše. Kad sam prestao, krenulo mi je dobro. Radio sam dva posla, trgo se da bih stigao na koncert, da bih na kraju skontao, daj bre da dam otkaz i samo sviram. Sad mi je zapravo super. Treba im samo kontru udarati i ne dati tim govnima da ti se uvuku u život. Uzimaju nam sve. Strašno je šta su ovde uradili ljudima, ali neću sad o tome.

   Kakva publika se skuplja oko Brkova?

Svakakva stvarno, raznolika što bi rekao naš narod ili njihov narod. Spaja ih zapravo muzika, zvuk. Ima još bendova, nismo mi jedini koji imamo raznoliku muziku, ne znam nisam ja sociolog da pričam o tome.

   Ti si čest gost ovde, kako gledaš na kragujevačku publiku?

Vole naš previše, prošli put smo bili prvi bend, a sad smo kao treći bend. Ritam Nereda je završio i kao mi posle njih. Ne znam, sve mi je to jako čudno, nestvarno. Kao klinac sam slušao Ritam Nereda i da mi je tad neko rekao te davne ’89 da ću svirati na festivalu sa njima, rekao bih da je lud. Publika nenormalno dobro zna tekst, recimo da 80 odsto njih zna tekstove koje si ti u nekoj dokolici napisao.

    I za sam kraj da malo odmorimo od socioloških pitanja, zbog čega je Spajdermen bolji od Supermena?

Zato što može da se penje po zgradama, bolje da se penješ nego da letiš, dobiješ mišiće.

foto: telegraf.rs

.
Prošlog vikenda u Lincu je održan poslednji sastanak u okviru međunarodnog projekta "Danube Streamwaves", čiji deo je i Oradio.…
.
Još jedno izdanje Zelene ljubavi biće održano u dobro poznatom ambijentu, na Spensu u Novom Sadu 11. i 12. oktobra, a organizatori…
.
Prethodnog vikenda, novosadski klub Soulpeddler bio je domaćin osmog Takt festivala. Trodnevni festival obeležio je veliki broj…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?