.
Trenutno
Lampica
 Novinari O radija
Muzika

Crni metal u koloru

30.01.2019.

Dosadio vam je nemački tehno – probajte norveški metal! 

.

Blek metal je već duže od trideset godina ozbiljan fenomen, još uvek prvi izvozni artikl države Norveške. Sada je došlo vreme i za verodostojnu filmsku ekranizaciju ovog čuvenog pokreta. Engleski film "Lords of Chaos" (naslov uzet po istoimenoj knjizi Majkla Mojnihana i Didrika Soderlinga) režirao je Šveđanin Jonas Akerlund, koji je u muzičkom svetu poznat kako jedan od predstavnika zlatne generacije reditelja muzičkih spotova iz neprežaljenih 90-ih godina prošlog veka.

Trejler za film "Lords of Chaos"

"Gospodari haosa" opisani su kao "zastrašujuća priča zasnovana na stvarnim događajima o snovima grupe tinejdžera, koji su se za samo nekoliko godina pretvorili u košmare. Film prati život Ojstena Arseta (Euronymous), osnivača kultnog benda Mayhem i čoveka kojeg je 1993. ubio njegov prijatelj/zakleti neprijatelj Kristijan Varg Vikersen (Burzum).

U filmu, Euronimous postaje opsednut idejom o stvaranju prave norveške blek metal muzike, sa svojim bendom Mayhem i stvara fenomen koristeći šokantne koncertne ideje kako bi ime benda stavio na svetsku mapu. Ali, kako linije između publiciteta i stvarnosti počinju da se zamagljuju (podmetanje požara, "metal policija", nasilje...), pomenuto zlobno ubistvo dolazi kao logičan sled okolnosti, koji šokira naciju. Treba napomenuti i to da je Akerlund 80-ih godina svirao bubnjeve u kultnom švedskom death metal bendu Bathory tako da je sigurno dobro upoznat sa istorijskim činjenicama koje je obradio u svom novom ostvarenju.

Film stiže u svetske bioskope 8. februara a u njemu se, između ostalih, pojavljuju Rori Kalkin, Emori Koen, Antoni De La Tore, Skaj Fereira i Džek Kilmer (sin Vala Kilmera).

U nastavku pogledajte izjave autora filma, kao i aktera koji se pojavljuju u ovoj mračnoj norveškoj bajci.

.
Hladnoća i vetar ne uspevaju da zaustave lavinu dobrih događaja!
.
Novosađanka Milena Jančurić mlada je flautistkinja koja je nastupala na ovogodišnjem Novosadskom jazz festivalu, uz naše najeminentnije…
.
Topla struja retro vetrova, koji evociraju mirise San Rema i nekih analognih dekada pomešanih sa elektronskim snovima, donose muzički…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?